Diskuse:Trampská hudba

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Uacs451 v tématu „Rosa na kolejích - trampská hymna

Prosím o komentář:

Patří do tohoto článku diskografie? Osobně se domnívám, že ne. Desek tohoto žánru vyšly řádově desítky až stovky. Podle mě by zde mohl být maximálně seznam interpretů, ale i to se dá udělat elegantněji odkazem na kategorii. --Postrach 12:43, 4. 9. 2007 (UTC)

Seznam interpretů ano, nicméně i to bude obrovská práce. Diskografie ne (kdyby to autor chtěl vzít opravdu důkladně, včetně prvorepublikové produkce, nebyly by to stovky, ale tisíce desek) - ta nechť je součástí článků o jednotlivých interpretech. Maximálně by součástí tohoto článku mohl být přehled trampských výběrů a kompilací, obsahujících skladby většího počtu autorů a interpretů, který by se těžko přiřazoval k jednotlivým jménům. Ale nepletl bych do toho například ani desky z Porty. --Jungwirth 20:14, 4. 9. 2007 (UTC)

Zaujalo mne, že zde není zmíněn Michal Tučný. Copak jeho hudba není trampská?! Jistě, hrával s Greenhorny, ale snad si zaslouží i vlastní zmínku. --Cinik 12:51, 25. 11. 2007 (UTC)

Michal Tučný byl vždy označován (a myslím, že sám sebe tak také chápal) především za country zpěváka a muzikanta; žádná kapela, ve které působil, nebyla trampská. Například na Portě vždy soutěžil v kategorii country music. Ačkoliv jeho písně se mezi trampy zpívají, za trampské se nepovažují. --Jungwirth 19:41, 25. 11. 2007 (UTC)

Rosa na kolejích - trampská hymna[editovat zdroj]

Dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že Rosa na kolejích se stala jakousi moderní trempskou hymnou. Ano tyhle snahy jsem zaznamenal, ale nikdy jsem tuhle písničku neslyšel hrát jako hymnu. Trempskou hymnou byla, je a doufám že zůstane Vlajka z roku 1926. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 185.47.220.116 (diskuse)

Dobrý den, komentář jsem přesunula z článku, kam komentáře nepatří do diskuse. K Rose jsem přidala požadavek na zdroj. --Jana Lánová (diskuse) 31. 3. 2016, 13:11 (CEST)Odpovědět

Někdo úplně odstranil pod vlivem úmrtí Wabiho Daňka. Souhlasím s odstraněním, je to nesmysl. --Uacs451 (diskuse) 17. 11. 2017, 15:12 (CET)Odpovědět