Diskuse:Tesařovská kaple

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 měsíci od uživatele Jan Polák v tématu „WéPéKvé

WéPéKvé[editovat zdroj]

Jan Polák: Článek jsem právě pročetl a samozřejmě je potřeba jej naprosto rozcupovat :-) A teď vážně: zasloužíš velkou pochvalu, článek je moc pěkný a jsem určitě pro zařazení mezi rodinné stříbro. Následují čtyři drobné připomínky, bez nichž by hrozilo zpychnutí, což jistě nechceš :-)

  • VyřešenoVyřešeno Německý evangelický spolek pro postavení kostela v Kořenově–Tesařově – Jedna drobnost: spolek by bylo dobré uvést originálním názvem, neb byl německý.
  • VyřešenoVyřešeno kostel vs. kaple – Používáš označení kaple a najednou skočí slovo kostel. Na německé verzi článku píšou o kostele. Šlo by to nějak vysvětlit? Navrhoval bych ten původní německý název "Bergkirche Schenkenhan" nějak zakomponovat.
  • VyřešenoVyřešeno superintendant – Evangelická církev tady za kopečkem má v čele církevních okrsků superinetdenty či superintendentky. V těch titulech a nadávkách se ovšem nevyznám :-)
  • VyřešenoVyřešeno V německém článku je zmíněno hrázděné zdivo; pokud je to pravda a ne jen imitace, určitě bych byl pro doplnění.

--Gumideck (diskuse) 11. 8. 2023, 00:00 (CEST)Odpovědět

@Gumideck: Děkuji za recenzi. --Jan Polák (diskuse) 11. 8. 2023, 23:14 (CEST)Odpovědět
Děkuji za doplnění, snad to ani nebolelo :-) --Gumideck (diskuse) 11. 8. 2023, 23:31 (CEST)Odpovědět
@Gumideck: No… :-) --Jan Polák (diskuse) 12. 8. 2023, 00:46 (CEST)Odpovědět