Diskuse:Tataři

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 10 měsíci od uživatele Mmh v tématu „Záměna s Mongoly

Jsem autorem české sekce stránek www.tatar.cz a rád bych vložil své texty do článku o tátarském etniku. Jedná se o porušení autorských práv, pokud jsem sám autorem? Rád bych tyto informace zpřístupnil pro další případnou editaci jiným wikipedistům. --Rinvit 18:33, 7. 11. 2006 (UTC)

Pokud jste autorem oněch stránek, je vše v pořádku a text můžete narátit uložením verze z historie. (příště by bylo dobré hned napsat do diskuse, aby zase nedošlo k omylu). --Japo ¿ 18:37, 7. 11. 2006 (UTC)

Děkuji za radu, příště to udělám předem. --Rinvit 18:39, 7. 11. 2006 (UTC)

V článku je použit materiál (Tatar.cz) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2006111510000494.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.


Nemají vlastní stát[editovat zdroj]

Republika Tatarstán je sice na mezinárodní úrovni pod Ruskou federací ale např. obchodování s jinými "státy" jde mimo RF. Otázka jazyky bývá samozřejmě o něčem jiném, přesto navrhuji tuto větu poupravit popř. rozvést. --Tatarchan (diskuse) 11. 5. 2014, 17:18 (UTC)

Tatarstán je státem. A je to víceméně státem Tatarů (tatarština úředním jazykem, velká část populace Tatarů). Tedy Tataři mají vlastní stát, jen ten stát není plně suverénní. Proto jsem tam vložil ten požadavek na zdroj. S reformulací (či s úplným odstraněním) souhlasím. Jen bych upozornil, že bakalářská práce není tak zcela věrohodným zdrojem. --Silesianus (diskuse) 11. 5. 2014, 19:12 (UTC)
Souhlasím. Navrhoval bych celou větu odstranit, jelikož bychom se mohli zamotat do zbytečných formulací, kde, co, jak, apod. Pokud se to však autorovi podaří přeformulovat, tak jen do toho. Odkaz na bakalářku bych zachoval jako externí odkaz. --Tatarchan (diskuse) 15. 5. 2014, 19:05 (UTC)

Záměna s Mongoly[editovat zdroj]

V článku strašilo tradiční označování všech východních nájezdníků za Tatary, tedy jsem se to pokusil přeformulovat. Tataři sice byli ve 13. století součástí mongolského vojska, ale jeho součástí byli i Slované a rozličné ugrofinské a kavkazské národy, tedy je chybné dnes mluvit o tatarském vpádu. Je to konfuzní historické pojmenování, na které je možno upozornit, ale neměli bychom je používat. --Mmh (diskuse) 8. 7. 2023, 15:08 (CEST)Odpovědět