Diskuse:Tři sestry (hudební skupina)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Album Mydlovary[editovat zdroj]

U nového alba Tří sester by se určitě nemělo odkazovat na obec Mydlovary, ale mělo by se založit noví položka Mydlovary (album). Snažil jsem se najít, kdo je toho autor, ale nějak se mi to nepodařilo. A nechci do toho "drze" vrtat sám.

Hadrovo úmrtí[editovat zdroj]

Odkaz na nejnovější album Tří sester Dobrý den. Všimnul jsem si externího odkazu ohledně dřívejšího bubeníka skupiny Tři Sestry alias Hadra. Autor se odkazuje na oficiální website Tří Sester, ale tam je uveden schválně zdroj ČTK (ten informuje o tom, že se bubeník zabil kdesi na sněhu). Tato informace je mylná, Tři Sestry ji schválně umístili na svoji stránku, aby poukázali na to, že i zdroj ČTK vypouští do světa hovadiny. Hadr měl ve skutečnosti tragickou autonehodu, když jen se spolučenem Magorem v autě přes francouzskou část Alp. Schválně tu blbost o snowboardu řekl jednomu novináři, nevěřil, že by mohli takový výplod fantazie otisknout. --Judash 14:08, 16. 11. 2005 (UTC)

Pokud jde o odkaz http://www.trisestry.cz/Noviny/clanek3.html, píše se tam "Hadr, tragicky zahynul při úterní dopravní nehodě ... uvnitř vozu", což jaksi není "že se bubeník zabil kdesi na sněhu". Přesné okolnosti Hadrovy smrti neznám a vzhledem k všemožnému opisování novinářských blbostí pochybuji, že bych byl schopen se jich dopátrat na Internetu. Pokud tedy máte lepší informace, zejména co se týče diskutovaného (ne)přičinění neupevněného snowboardu, neváhejte je do článku doplnit (a odkaz řádně okomentovat - IMO je to lepší než jej zrušit). --Kavol 14:22, 16. 11. 2005 (UTC)
Nechtěl jsem vám zasahovat do rozdělané práce. A těžko by se taková informace doplňovala do stručného obsahu o členech kapely. Přidávat o tom zvlátní kapitolu by bylo považováno za zbytečné. Ale jakýsi neupevněný snowboard je skutečně dezinformace nejtvrdšího kalibru. Jendalo se o autonehodu v momentě, kdy do protisměru výjižděl na úzké horské cestě TIR a vozovka byla v zimě dosta kluzká. Jediné co se řidiči (Magorovi) podařilo bylo strhnout volant a vletět do lesa. Dveře spolujezdce narazili do jednoho ze stromů.
Nemyslím si, že by informace o členech kapely musely být natolik stručné, aby se to tam nevešlo ... navrhuji zhruba tuto reformulaci: "Zahynul při autonehodě 15. ledna 1996 po nárazu do stromu; později byla rozšířena fáma, že ho zabil snowboard [http://www.trisestry.cz/Noviny/clanek3.html].", co Vy na to? (Případně to rovnou dejte do článku.) --Kavol 11:05, 21. 11. 2005 (UTC)
Souhlasím a jelikož jste autorem toho nápadu i věty, budiž vám přenechána ona čest. K takovétu úpravě nemám sebemenších výhrad. --Judash 19:03, 21. 11. 2005 (UTC)
AFAIK, Hadr se skutečně zabil v autě. Ale vezl si s sebou vzadu snowboard, který při nárazu putoval dopředu a Hadrovi srazil vaz. Ale nejsem to schopen doložit nějakým faktickým pramenem. --Jarecek 18:46, 7. 12. 2007 (UTC)

tak jsem ňák nepochopil, co je na změně "později byla rozšířena fáma" ⇒ "později se rozšiřovalo" za zvěcnění ... --Kavol 15:18, 24. 11. 2005 (UTC)

Kdo v současné době tvoří Tři sestry?[editovat zdroj]

Trochu je v tom, zdá se mi, zmatek. Chtělo by se to dopátrat. --Miraceti 22:02, 9. 2. 2006 (UTC)

No, dopátrat se lze jednoduše, stačí vzít jména pod fotkou na http://trisestry.cz/historie.html ... Nevím, jak často se to mění, pokud se někdo chce snažit udržovat záznam ve wikipedii aktuální, může si tuto stránku nechat hlídat; já osobně bych ovšem považoval za dostačující pouze seznam lidí, co kdy se Sestrama hráli a období, kdy tam působili - to oficiální škatulkování je ošidné, ze "stálých hostů" se stávají členové, z členů "exklusivní hosté" (kteří ovšem hrajou na každém druhém koncertě), a tak podobně. --Kavol 12:02, 10. 2. 2006 (UTC)

Úpravy článku[editovat zdroj]

Dovolil jsem si provést v tomto článku drobné formální, aby se svým stylem více blížil stylu wikipedie. Obsahově jsem neměnil nic.

Náměty na další úpravy:

  • Preferovat občanská jména hudebníků před přezdívkami (jsme na wikipedii)
  • Zmínka o to, že kapela byla spojována s hnutím skinheads
  • Zmínka o sporech kapely se Sahulou
  • Vypustit sekci Zvláštní postavy, většina informací z této sekce není encyklopedicky významná
  • Ozdrojovat tvrzení o desce roku - rychlým googlením jsem zjistil, že ocenění s názvem "Deska roku" získala skupina Kabát.

Nazgul02 19. 4. 2009, 22:31 (UTC)