Diskuse:Svařování plastů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Svařování fólií[editovat zdroj]

Základ článku je kvalitní. Chybí mi tu ale jakákoli zmínka o svařování fólií, které je běžné v obalovém průmyslu. Přitom se svařenými sáčky, krabicemi a lahvemi se setkává většina z nás denně. Sám jsem se pokusil dát něco dohromady, ale zatím bezúspěšně. Také by stály za zmínku metody, používané hlavně v automobilovém průmyslu k výrobě a opravám rozměrných plastových dílů jako jsou nárazníky. Leotard 4. 1. 2011, 12:45 (UTC)

Ještě mne napadlo svařování podlahových krytin, to znamená měkčeného PVC. Také rozšířená, ale tady zcela vynechaná technologie.Leotard 4. 1. 2011, 14:07 (UTC)

Odpověď: Psal jsem ten článek s úmyslem naznačit něco o svařování plastů. O svařování kovů se toho ví hodně, ale svařování plastů stojí v pozadí. Samozřejmě, že Vámi naznačená témata jsou zajímavá a také poměrně široká. Orientačně o nich hovoříme v naší knize "Svařování termoplastů". Protože nejsem typický Wikipedista, neumím tudíž editovat, tak prosím omluvte tenhle dovětek. S pozdravem V.Šponer - vlaspo@email.cz