Diskuse:Svátost smíření

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rozsáhlý citát z Listu k Židům (s názvem Bible - slovo Boží, také typograficky nevhodný, stačil by odkaz), ani odkaz na (externí) "rozcestník církví" sem po mém soudu nepatří. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 28. 2. 2013, 10:36 (UTC)

Zkusím ten evangelikální pododdíl trošku překopat. Jak jsem se koukal do historie editací, evidentně to dělal nějaký horlivý evangelikál (viz ty vytučněné nadpisy BOŽÍ SLOVO atd.) který se snaží buď svým způsobem (subjektivně) evangelizovat, nebo nebo prostě šířit myšlenky své denominace (čiší z toho snaha "oslovit" jinověrce). Přijde mi to neencyklopedické a zavánějící jako POV. --Vianney (diskuse) 25. 3. 2013, 11:09 (UTC)
Udělal jsem párslovný souhrn toho, co tam někdo napsal (jde to vyjádřit pár slovy), trošku to neutralizoval, a sdrcnul s pododdílem Praxe u jiných církví. --Vianney (diskuse) 25. 3. 2013, 11:16 (UTC)

Dotaz k sekci "katolicka cirkev", podsekce "rozhreseni". Podle CIC (can. 1398) provedenim preruseni tehotenstvi clovek upada do exkomunikace latae sententiae, ale nikoli do exkomunikace latae sententiae vyhrazene Apostolskemu stolci. Bylo by dobre, kdyby nekdo, kdo tomu rozumi, to bud preformuloval, aby to bylo jasnejsi, nebo dodal zdroj.