Diskuse:Super Mario

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

UPOZORNENI[editovat zdroj]

tento clanek obsahuje spoustu nepresnych ci zcela nepravdivych informaci, napr. hlavni hrdina hry Donkey Kong (DK oficialne nepatri do serie Super Mario Bros.) byl sice puvodne prezdivan/pojmenovavan Jumpman, ale s hrou Jumpman od Epyx nema krome podoby konceptu hrani nic spolecneho, nejnovejsi varianty hry byly oficialne pouze na konzole od Nintenda nikoliv pro vsechny typy konzoli a prevlek Tanooki popisovany jako tygri je ve skutecnosti z myvala -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel BeNiSh (diskuse) 16. 6. 2012, 09:10‎ (CE(S)T)

Máte nějaké internetové stránky/knihy, které dané údaje dokládají? Viz Wikipedia:Reference. --16. 6. 2012, 12:12 (UTC), Utar (diskuse)
prevazne vychazim z informaci na mariowiki.com a EN wikipedia.org, dale z manualu k danym hram a vlastnich znalosti her. jinak hra "Super Mario" ani neexistuje, spravny nazev hry je "Super Mario Bros." ale tento clanek by mel byt podle kategorie o herni serii, coz v nadpisu chybi. spravne by mel tedy byt "Super Mario (série)" http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_%28series%29
pokud by to bylo mozne, prosim o doplneni podkategorie "Super Mario", rad si ji vemu na starost a doplnim prislusne clanky
http://en.wikipedia.org/wiki/Donkey_Kong
http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Bros
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Bros.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jumpman
--BeNiSh McFly (diskuse) 16. 6. 2012, 13:04 (UTC)
Článek o sérii by se jmenoval Super Mario (série) jedině v případě, že by existoval jiný významnější článek Super Mario, takový však zatím není čili závorka není potřeba. Protože má být tenhle článek o sérii, zůstane na názvu Super Mario, hra pak bude mít vlastní článek Super Mario Bros. Úpravy a zakládání článků je vítáno, jen prosím začněte používat diakritiku; tady to zas tolik nevadí, v článcích už jo. Kategorie:Super Mario založena. --16. 6. 2012, 13:18 (UTC), Utar (diskuse)

Přesunul jsem, protože rozlišovač slouží k rozlišení článků, které by jinak měly stejný název a údaj v závorce nemá být vysvětlením, doplněním ....--Zdenekk2 (diskuse) 3. 7. 2012, 08:49 (UTC)