Diskuse:Seznam nejdelších visutých mostů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dotaz k názvu[editovat zdroj]

Jaká jsou kritéria pro zařazení do "nejdelších" mostů? Jak poznám, jestli nějaký visutý most je "nejdelším" visutým mostem (ve smyslu definice) nebo "obyčejným" visutým mostem?

Možná by se stránka měla jmenovat Seznam visutých mostů světa (podle délky) nebo tak podobně. --Zirland 12:48, 21. 9. 2005 (UTC)

V textu je uvedeno: podle rozpětí hlavního pole. Toto kritérium se standardně ve světě používá pro porovnání velikosti mostu. Je nejdůležitěší rozměrovou veličinou visutého mostu, od níž se dají empiricky odvodit další rozměry (ne však zcela přesně). Název kategorie bych neměnit už třeba proto, že je to doslovný překlad en.wiki. Rybioko 13:05, 21. 9. 2005 (UTC)

Pochopitelně je mi známo, jak se měří délka mostu, dotaz změřoval k číslu, které je považováno za onu hranici "nejdelšího" (gramaticky je tento most právě jeden). Skutečnost, že to je takto na anglické Wikipedii nepovažuji osobně za svazující. --Zirland 13:18, 21. 9. 2005 (UTC)
Kde je psáno, že superlativ "nejdelší" musíme použít pouze pro jeden objekt? Může být druhý, třetí nebo padesátý nejdelší most. Zrovnatak můžeme hovořit o dvaceti nejdelších mostech ... a je to gramaticky správně. Rybioko 13:26, 21. 9. 2005 (UTC)
Souhlasím, můžeme hovořit o dvacátem nejdelším... ale zpět k jádru věci. Nevidím to číslo, tu hranici. A nebo se ta stránka může jmenovat Seznam dvaceti nejdelších mostů světa a bude to také v pořádku - ale takto postavená stránka by neměla asi moc smysl. --Zirland 13:30, 21. 9. 2005 (UTC)
Jistě, jak ale chcete dál přispívat ... Budete snad s přidánim každého mostu měnit název hesla?! Myslim, že tohle je optimální. Chtělo by to, aby se přidali někdo další k diskuzi. Rybioko 13:37, 21. 9. 2005 (UTC)
Jak jsem uvedl, název "dvacet mostů" nemá smysl. Co se týká seriozného návrhu, ten jsem uvedl v prvním příspěvku. Vyčkáme, jestli se k tomu vyjádří někdo jiný... Myslím si, že nehrozí nebezpečí z prodlení. --Zirland 13:41, 21. 9. 2005 (UTC)

souhlasim s rybioko, nevidím v tom žádný problém, název bych nechal, --Hypertornado 14:37, 21. 9. 2005 (UTC)