Diskuse:Sex bez penetrace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nebyl by lěpší název Nepenetrační sex? --Elm 1. 8. 2010, 14:55 (UTC)

Současný název se mi zdá lepší. --Jvs 1. 8. 2010, 17:20 (UTC)

Výhrady[editovat zdroj]

V úvodní definici se tvrdí, že při této formě sexu nedochází k pronikání do tělesných dutin, dále se však ve výčtu uvádí felace jako jedna z forem sexu bez penetrace. To je zřejmý nesmysl. Také věta o agresivitě a forenzních aspektech je v definici mimo mísu, sex jako takový není projevem agrese. To patří do nějakého odstavce o znásilnění atd. --Kyknos 2. 8. 2010, 16:53 (UTC)

Nesouhlas[editovat zdroj]

A. Pojmeme-li nepenetrační sexualitu jako takovou, kde nedochází k vniknutí rukou, jazky, penisu či nástroje do dutiny (ústa, konečník, pochva, ueretra), pak je vedle felace nutno vyřadit i masturbaci ženy (často zasouvá prsty do pochvy při dráždění parauretrálních tkání), cunnilingus i rimming - neboť jazyk proniká za zevní okraj (introitus pochvy, zevní anus). (Léta bylo znásilnění možné pouze jako vaginální, penetrační, neboť se pod pojmem penetrační a nepentrační sex skrýva synonymu /nesprávné/ pro zavedení penisu do pochvy, maximálně konečníku). Jestli-že vyřadíme uvedené techniky, pak heslo zcela postrádá smysl, neboť se překrývá s jinými. B. Zda je sex projevem či neprojevem agrese: Doporučuji Weiss a kol, Grada 2010, nebo Etologii prof. Veselovského. V rámci forénzní praxe u deklarované nedobrovolné sexuality je rozdíl mezi technikami možno definovat také stupněm agrese (např.rozdíl mezi polibkem a "francouzským" polibkem se liší nejen technikou, ale i stupněm agrese). C. Nepetrační sexualita je jistě méně agresivní (neagresivní) než penetrační (viz. diagnostika patologické sexuální agrese). D. Co styk do ileostomie, kolostomie (u postižených klientů) je penetrační, nebo nepenetrační... E. Odstavec "znásilnění" by asi u těchto technik neměl smysl a oporu v zákoně (snad omezení osobní svobody, případně pohlavní zneužití). E. Uvažte, zda má toto heslo smysl, pokud ano, zda by jej neměl korigovat spíše než "uživatel sexu", sexuolog:-) ZbV 3. 8. 2010, 15:21 (UTC)

Pokud nebudeš respektovat základy logiky a výčet bude popírat definici, dostaneš se pravděpodobně na pole pavědy, viz bod: "This article lacks in logic and violates the rules of Boolean algebra. Claims including such arguments are considered pseudoscience by most scientists." http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:WikiProjekt_Pseudov%C4%9Bda Buď je potřeba opravit výčet, nebo definici, ale těžko mohou zůstat v evidentním rozporu. Sexuolog rozhodně nejsem, ovšem etolog ano. A ten úvod prostě vůbec nedává smysl, zní to jako nějaký feministický pamflet. --Kyknos 3. 8. 2010, 16:09 (UTC)