Diskuse:Severská mytologie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podívejte se také na[editovat zdroj]

Není oddíl 'Podívejte se také na' zbytečný, když máme kategorii Severská mytologie? --Aleš Tošovský 07:36, 2. 12. 2004 (UTC)

No, logicky možná ano, ale prakticky ne. Na Wikipedii je zvykem, že na libovolný článek by mělo být možné se „doklikat“, bez použití kategorií. To pravidlo vzniklo ještě před zavedením kategorií (takže je s jejich zavedením trochu nadbytečné), ale zatím se stále snažíme ho dodržovat. Pokud na nějaký článek nevedou odkazy, je uveden v seznamu sirotčích stránek, což je považováno za „špatné“.
V tomto konkrétním případě také ten seznam ukazuje, že článek samotný ještě není úplně dokonalý. V dobrém článku na toto téma by se totiž odkazy na příslušná božstva objevily jaksi přirozeně, tady je musíme zatím nahradit jenom tím seznamem.
--Mormegil 08:56, 2. 12. 2004 (UTC)

Nové obrázky[editovat zdroj]

Prosím podívejte se na Šablona diskuse:Severská mytologie a Šablona diskuse:Pahýl - Severská mytologie. Díky. --Ragimiri 17:12, 4. 3. 2007 (UTC)

Niflheim, Helheim[editovat zdroj]

V odstavci o posmrtném životě píšete, že:,, S výjimkou padlích na bojišti a utopených odchází duše do Niflheimu(nebo také Helheimu či Niflhel." Není z toho poznat jestli duše odchází do Niflheimu nebo Helheimu, anebo jestli se Niflheimu jinak říká Helheim, protože 2. varianta by byla špatně, neboť tohle jsou 2 světy Yggdrasilu, proto nemůže být Niflheim a Helheim jeden a ten samý svět.

Musím přiznat že mě samotnému to není jasné, ale tak už to v mytologii bývá. První problém je v různých podáních, a druhý v tom že Niflheim a Helheim mohli být v představách některých severských pohanů totožné, přestože to popírá kosmologii devíti světů (jak je v článku napsáno je poměrně nejasná). Jestli naleznete lepší formulaci, tak jí do hesla použijte.--Crinkly.sun 1. 7. 2009, 15:56 (UTC)

Thor nie je bohom vojny ale hromu.