Diskuse:Semen Hulak-Artemovskyj

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Na současný název jsem to přesunul po krátkém hledání na Googlu, ale přijde mi, že se to do češtiny přepisuje jinak, nemohl by to někdo znalý skouknout a pokud bude třeba přesunout na správný/český?--Horst 11:09, 18. 8. 2007 (UTC)

Obávám se že Semen Stepanovyč Gulak-Artemovskij je jakýsi mišmam rusko-ukrajinských transkripcí (и jednou přespáno rusky "i" a podruhé ukrajinsky "y"). Navíc mě to google nenašel. Přepis ukrajinského Гулак-Артемовський Семен Степанович je dle mého odhadu Hulak-Artemovskyj Semen Stelanovyč. --Li-sung 11:26, 18. 8. 2007 (UTC)

Jo to je těžký tady je S. S. Artemovskij, na uk: wiki to maj jednoduchý a angláni se s jejich přepisem taky párat nemusej, tak to pls nějak srovnej, páč já nevim jestli to nemá být např. Semjon Stěpanovič, či jak se tu ruština/ukrajinština přepisuje, každopádně to nechám na jazykově znalých, navíc bez správného jména se nebudu pouštět ani do úpravy kterou to potřebuje (bylo tam už i přeložit)--Horst 11:37, 18. 8. 2007 (UTC)

Jelikož v češtině se zjevně o něm nic moc nevyskytuje, přesunul jsem na variantu preferovanou anglickou Wikipedí, tedy přepis z ukrajinštiny. --Li-sung 12:14, 18. 8. 2007 (UTC)

Semen Hulak-Artemovskyj[editovat zdroj]

Soucasny nazev se mi jevi jako nejvhodnejsi. --Balabacha 15:56, 18. 8. 2007 (UTC)