Diskuse:SRAM

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele InternetArchiveBot v tématu „Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)

Přesnost[editovat zdroj]

Opravil jsem formulace, ale v některých místech (druhá polovina článku) jsou stále zřejmě nesprávné překlady. Proto byla šablona {{Pravopis}} změněna na {{Přesnost}}. --Milan Keršláger (diskuse) 30. 6. 2016, 09:40 (CEST)Odpovědět

Charakteristika[editovat zdroj]

"Paměť typu SRAM (na rozdíl od paměti DRAM) nepotřebuje periodickou obnovu uložených dat, protože bistabilní klopný obvod při připojeném napájení udržuje svůj stav. Naopak u paměti DRAM se elektrický náboj uložený v kondenzátorech vybíjí svodovými proudy, a proto je obsah paměti DRAM nutné periodicky obnovovat. Při obnovování uložené informace není paměť typu DRAM dostupná, a proto je paměť typu SRAM rychlejší, než DRAM.

Paměť SRAM má v klidovém stavu menší spotřebu než DRAM (není potřeba obnovovat náboj v kondenzátorech)."

Ten klopné obvod z MOSFETů samozřejmě využívá taky kapacity na polovod. přechodu a má taky svod a je potřeba tam ten náboj znova dodat... Spíš bych napsal něco, jakože ty ztráty jsou neustále obnovovaný zpětnou vazbou z napájení, takže není potřeba kvůli tomu dělat nějakej extra cyklus ("zbytečnej cyklus", kterej snižuje efektivní rychlost paměti).

Ta spotřeba by mě teda zajímala, možná že ta režie obnovovacího cyklu je tak velká proti neustálýmu dolívání náboje, že je to mnohem míň efektivní...

Jenda

neustálýmu dolévání náboje Ten proud má být zcela nepatrný oproti spotřebě obnovovacího cyklu DRAM. Proto je SRAM možné zálohovat baterkou.

Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce SRAM. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 3. 9. 2018, 22:38 (CEST)Odpovědět