Diskuse:Referendum

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V části o místních referendech v ČR jsou fakta podána tak, aby byla zpochybněna smysluplnost příslušného zákona. Závěr odstavce je jakousi úvahou, což do encyklopedie nepatří. Aspoň kdyby byl uveden nějaký pramen, podle něhož někdo významný takový názor zastává. Bohužel dané problematice nerozumím, netroufám si článek upravovat. --Pajast 27. 9. 2008, 21:02 (UTC)


No, clovek nemusi byt ani odbornik aby pochopil, ze je posledni odstavec osobni uvaha jedince na danou problematiku. Pokud chcete neco o dane problematice vedet muzes na teto strance: [1]. Tedy shrnu muj nazor encyklopedie neni pro vyjadreni osobniho nazoru na vec. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 90.177.128.241 (diskuse)

Dotyčný odstavec jsem poupravil a promazal, odstranil jsem šablonu "NPOV". --Krvesaj 27. 12. 2009, 20:24 (UTC)

Nefunkční odkazy[editovat zdroj]

Oba uváděné ext. odkazy týkající se místního referenda odkazující mvcr.cz jsou nefunkční. Bude potřeba najít jejich nové adresy a upravit je. --Adam Hauner (diskuse) 17. 9. 2012, 19:09 (UTC)

Iniciativa[editovat zdroj]

Až si někdo najdete čas, zkuste do článku doplnit, kdo a za jakých podmínek může který typ referena iniciovat. --ŠJů (diskuse) 14. 12. 2012, 14:51 (UTC)

Externí odkazy[editovat zdroj]

Vyhozeno:

Referendum o brněnském nádraží[editovat zdroj]

To jsem zvědavý, jak tahle kauza dopadne. Asi se budou lidé radovat, že všechno zůstane při starém!? Nádraží, kde je mj. pro starší občany nebezpečné nastupovat do vlaků a které celkově není možno alespoň trochu přispůsobit moderní době, tak zůstane ve svém zastaralém stavu na věky věkův. --Zbrnajsem (diskuse) 15. 7. 2014, 17:25 (UTC)

Jak to souvisí s článkem? --Jvs 16. 7. 2014, 09:47 (UTC)
V tomto článku je zapracován příspěvek k referendu o brněnském nádraží. Je tam mj. věta: "Jedním z důvodů je jednak přetrvávající odpor veřejnosti a také změna právních podmínek, která na rozdíl od prvního v roce 2004 dává nově velkou šanci na právně závazný výsledek." Odpor veřejnosti - proti čemu? Tento článek je o referendu jako instituci a neměl by být používán jako platforma pro propagaci "odporu". Právě to se zde ale subtilně stalo. Jsem skoro zoufalý z toho, jak se v Brně nedá prosadit modernizace města tam, kde by byla nutná. V diskusi to snad mohu napsat. --Zbrnajsem (diskuse) 16. 7. 2014, 11:10 (UTC)