Diskuse:Prvočíslo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Oashi v tématu „Prvočísla považujme za konstanty

Přidal jsem dva nové odstavce, ale jsem ve Wikipedii nováčkem, proto prosím o případné zlepšení formátu textu a doplnění odkazů k některým slovům. Text je z mé hlavy, není opsán.--DominikBnP 13:52, 14. 8. 2007 (UTC)

Revertoval jsem neznamemu cloveku odkaz na www.perhac.com Tu stranku nemozno brat ani jako hodnoverny zdroj, ani jako referenci. Jako "externi odkaz" neni nicim zajimava. Seznam prvocisel do 100 mil. sam o sobe neni potreba, pokud predesli odkaz je seznam do 10 miliard. Jinak je to osobni stranka nejakeho cloveka, kde pise hlavne o sobe a svych zalibach -- domnivam se, ze odkaz pridal sam autor. Pokud to tedy ctete, prosim Vas o pochopeni revertu. Franp9am 30. 1. 2011, 23:03 (UTC)

druhý řádek[editovat zdroj]

2, 3, 5, 7, ... není řada prvočísel, ale posloupnost. Řada by byla posloupnost částečných součtů podposloupností posloupnosti prvočísel, tedy posloupnost 2, 5, 10, 17, ...

Diky za upozorneni. Podobne veci muzte v budoucnosti rovnou opravit, "Editujte s odvahou" :-) Franp9am 26. 3. 2011, 19:36 (UTC)

Prvočísla považujme za konstanty[editovat zdroj]

Některá prvočísla jsou celkem významné hodnoty-konstanty, například takové Ilegální prvočíslo. (to je vubec divne zakategorizovane)

Je pravda otázka, zda do kategorie konstant cpat uplne vsechna prvocisla (vsechny clanky) .. no to by jich tam bylo oppravdu hodne moc, kategorie konstant by tak byla celkem zahlcena.

Ovsem samotna kategorie prvocisel by v konstantach byt mela. (rekl bych) --Franta Oashi (diskuse) 13. 4. 2015, 02:16 (CEST)Odpovědět