Diskuse:První arabsko-izraelská válka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Žádost[editovat zdroj]

o přesměrování článku zpět na název První arabsko-izraelská válka. Název „Palestinská válka“ se užívá jen zřídka (navíc je nevhodný, neboť konflikt se netýkal zdaleka jen Palestiny (a to už vůbec ne jako britského mandátu nebo stále neexistujícího státního útvaru Palestina). Naprostá většina historických publikací i tisk referuje o „první arabsko-izraelské válce“. Najdu-li čas, článek ještě doplním. --Thomazzo 23:00, 19. 1. 2008 (UTC)

Hloubka obsahu[editovat zdroj]

Zdá se mi, že tenhle článek se věnuje historii Izraele víc než samotný článek Izrael. Nemělo by to být naopak? 85.239.229.32 3. 1. 2014, 21:17 (UTC)

Dobrý den, takto je to správně. Článek Izrael pojednává obecně o tomto státě po všech stránkách (od historie, přes přírodní poměry a hospodářství, až po sport a kulturu). Z hlediska historie je následně podrobnější článek Dějiny Izraele, téma izraelské války za nezávislost je podrobněji rozebráno v tomto článku, ještě podrobněji jsou v dalších článcích popsány jednotlivé operace této války (např. operace Chasida nebo operace Avak). Pokud by tomu bylo naopak, musel by být článek Izrael zahlcen naprosto vším, co se kdy ve spojitosti s Izraelem odehrálo. --Faigl.ladislav slovačiny 4. 1. 2014, 17:59 (UTC)