Přeskočit na obsah

Diskuse:Postavy z děl Karla Maye

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Připadá mi, že formát tohoto seznamu je dost nepřehledný - každé jméno je v něm třikrát - v obsahu, nadpisu a podívejte se též. Navrhuji použít běžný formát seznamu zhruba takto:


Významné postavy z románů Karla Maye:[editovat zdroj]

jedna z hlavních postav prvního dílu Mayova románu Vinnetou (1893), byl náčelník indiánského kmene Apačů a otec Vinnetoua a Nšo-či. Byl se svou dcerou zavražděn bílým padouchem Santerem při vybírání zlata na hoře Nugget-tsil, kterým chtěla Nšo-či, zamilovaná do Old Shatterhanda, zaplatit své vzdělání. Vinnetou pak po něm zdědil svou slavnou stříbrnou pušku, což je dvouhlavňová ručnice, jejíž pažba je zdobena stříbrem.
  • ...

Domnívám se, že pro čtenáře bude snáze použitelný. --Postrach 16:06, 6. 4. 2006 (UTC)


Tento návrh není špatný i název se mi více líbí. Bohužel jsem již ve všech svých článcích opravil odkazy na tento článek a to tak, že pomocí # ukazují přímo na příslušný odstavec. byla by to děsná práce to znovu předelávat. Tak nevím. --Chalupa 07:14, 7. 4. 2006 (UTC)

A což to rozdělit: seznam dát na začátek a postavy, k nimž není samostatné heslo ale je nějaký text, dát znovu na konec i s nadpisem? Příklad: seznam zůstane jak bylo uvedeno výše, ale Inču-čuna bude odkaz s #. Na konci 4l8nku bude mít samostatný odstavec s nadpisem, který má teď uprostřed. Protože seznam zde vahrazuje generovaný obsah, potlačil bych jej pomocí NOTOC. --Postrach 08:39, 7. 4. 2006 (UTC)

doplneni informace o smazani sablony copyvio[editovat zdroj]

Autor odstarnil tuto sablonu i sporny text. Vrba 12:28, 10. 5. 2006 (UTC)