Diskuse:Paul Drude

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Německé státy před Německem...[editovat zdroj]

Jak psát správně místa narození u Němců, když ještě neexistovalo sjednocené Německo? Mám pocit, že u Němců je v tom na cs (a nejen cs) Wikipedii dost hokej. Zkoušel jsem k tomu najít nějakou diskusi, ale zatím jsem nenašel. Aarrcchhiimmeeddeess (diskuse) 8. 1. 2014, 16:03 (UTC)

Měl by se použít název státu, ve kterém se narodili, protože pokud se použije jiný název, tak se v tom státě fakticky nenarodili.--Zdenekk2 (diskuse) 8. 1. 2014, 18:05 (UTC)
Narodil se v Brunšvíku, což bylo tehdy hlavní město suverénního státu Brunšvické vévodství. --Silesianus (diskuse) 8. 1. 2014, 18:15 (UTC)
Šlo mi o obecné vodítko, Němců, co to mají zmatené je dost (u Italů to nebude lepší) - namátkou: Julius_Robert_von_Mayer umřel v Německu, ale narozen je ve Württembersku, ale stejně tam má Německo. Joseph_von_Fraunhofer má jen města narození a úmrtí a Friedrich_Mohs má pro jistotu uvedenou jen zemi úmrtí. Zase Wilhelm_Conrad_Röntgen to má sakumprásk i s vysvětlením, že Severní Porýní-Vestfálsko je dnes Německo. Chápu, že to vzniká živelností, ale řešilo se někdy na psaní dnes neexistujících států jako míst události nějaké doporučené pravidlo? Aarrcchhiimmeeddeess (diskuse) 8. 1. 2014, 18:34 (UTC)
Pokud vím, tak ne. --Silesianus (diskuse) 8. 1. 2014, 18:39 (UTC)
Hm, tak to asi přejdu na model psaní jen města narození, menší šance se splést :) (PS: Díky, za opravu výše zmíněných pánů.) Aarrcchhiimmeeddeess (diskuse) 8. 1. 2014, 18:45 (UTC)