Diskuse:Otevřené vyučování

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nemyslím si, že by odkaz na cizojazyčnou verzi článku nebyl vhodný. Pochybuji, že někdo českou verzi udělá (je to moc specializované) a čtenář chce informace a ne prázdné stránky. V nápovědě se sice píše, že by se dělat neměly, ale kousek vedle se nedoporučuje sekat odkazy na prázdné stránky jako na běžícím páse. Aby to nemátlo, přidal jsem výslovnou zmínku o tom, že je cíl odkazu anglicky. Pokud bude někdo Wikipedii prohledávat, tento odkaz se stejně najde, takže argument, že to pak zbytečně bude odkazovat na anglickou verzi, není významný. Navíc u anglické verze přibyde odkaz na českou a tak kdokoliv bude moct odkaz upravit na přímý. V zásadě tedy preferuji dostat čtenáře k informaci a ne "nikam". Milan Keršláger 13:14, 14. 1. 2007 (UTC)

Podle mého názoru to naopak nevhodné je. Pokud chcete, aby odkazy nebyly prázdné, stačí přeložit alespoň první odstavec a prolinkovat článek s cizojazyčnou verzí. Odkaz "nikam" podle mého názoru více motivuje k doplnění informací potenciální editory. --Postrach 13:24, 14. 1. 2007 (UTC)

V tom případě první odstavec prosím přeložte. Dík. Milan Keršláger 13:47, 14. 1. 2007 (UTC)

Reference jsem poněkud (spolu s Postrachem) upravil a taktéž se přimlouvám za nevkládání přímých odkazů na cizojazyčné Wikipedie. Pokud to cítíte jako jó nutné, tak to dejte prozatím do odkazů. Viz také Nápověda:Mezijazykové odkazy#Běžné odkazy do jiné Wikipedie (Všeobecně se však takové odkazy v textu nepovažují za vhodné...). --Luděk 14:27, 14. 1. 2007 (UTC)