Diskuse:Nukleární zima

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ahoj, mohl bych poprosit o nějaké věrohodné zdroje, že se používá "český termín" jaderná zima? Přiznám se, že termín jaderná zima jsem nikdy neslyšel/neviděl a subjektivě se mi zdá, že nacházím spíše tento název. Díky a jsem s pozdravem --Chmee2 7. 12. 2011, 11:45 (UTC)

Myslím že jde o jasný překlad... --Wikipedista:BobM d|p 7. 12. 2011, 11:48 (UTC)
To já nepopírám, ale pokud se nepletu, tak Wikipedie by měla reflektovat obecně používaný název, případně očekávatelný název a až v další řadě ten zbytek. Takže pokud všichni mimo Wikipedii používají termín nukleární zima (což nevím, píšu to jen hypoteticky), tak by bylo chybné, abychom začali prosazovat termín jaderná zima a tím jazyku tlačili tvar, který se obecně nepoužívá. --Chmee2 7. 12. 2011, 11:52 (UTC)
Já nevím, osobně bych byl pro český název. Očekávatelnost bude asi stejná. Poněkud mě překvapuje, že by se nepoužíval. Záleží jak se dohodneme. --Wikipedista:BobM d|p 7. 12. 2011, 11:56 (UTC)
Proto jsem na začátku psal, že bych rád viděl zdroje na termín jaderná zima, aby to právě nebyl tvůj subjektivní pocit vůči mému. Takle by encyklopedie vznikat neměla :) Mne nevadí, když to bude na novém názvu, pokud to bude dle autority a ne dle naší libovůle. Jsme až terciální zdroj a tady se máme držet toho, co vymyslel někdo jiný, nikoliv co zavedeme my. --Chmee2 7. 12. 2011, 12:26 (UTC)