Diskuse:Nefertiti

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Mykhal v tématu „Nesouvisející obrázek

Pravdivost[editovat zdroj]

Současná podoba článku je výsledkem dlouhé řady editací, úprav a doplňování teorií napříč bez jediného zdroje.
Jednostranné teorie jsou zde prezentovány jako fakt, aniž by byli jakkoliv podložené. Niusereset 3. 5. 2010, 10:30 (UTC)

jelikož vidím že letopočty nejsou nijak doloženy je tento článek nesmyslný --Terezinka14 24. 1. 2012, 18:59‎ UTC
Velmi chabá dedukce... letopočty nejsou to, co je důležité. Letopočty ve skutečnosti nejsou důležité skoro vůbec, protože ani od egyptologů nedostaneš jasnou odpověď, ale ke každé události existuje rozptyl několika let. A čím hlouběji v minulosti, tím širší rozptyl... pro dobu krále Narmera je interval možných letopočtů o šíři 200 let.
Co především postrádá zdroje a ověřitelnou věrohodnost jsou různé vztahy na kacířském dvoře, stejně jako případná ztotožňování Nefertiti se Smenchkareem. A nevěrohodné jsou tyto pasáže především proto, že tento článek (a několik dalších o tomto období) trpěl opakovanými "útoky" neznámeho editora, který neustále připisoval a přepisoval jednotlivé údaje či skutečnosti, aniž by jedenkrát podložil jakýkoliv zdroj, aniž by jedinkráte zareagoval na opakované výzvy zdroje používat.
Datace sama o sobě je na wiki používána jednotně, navzdory široým rozptylům, tudíž ohledně letopočtů samotných, aby si články mezi sebou neodporovaly, tudíž bych věřil, že odpovídají v rámci přijatelné tolerance v rámci obtížně určitelné egyptské dataci.
Niusereset 24. 1. 2012, 19:23 (UTC)
nevim co napsat dale

Mumie Nefertiti[editovat zdroj]

Promiňte. Nevím jak jinak sem vkládat, ale chtěla jsem říct... Nejsem sice žádný odborník, ale našla jsem, že mumie Nefertiti už byla nalezena, takže přinejmenším tento fakt (v článku o nefertiti) není pravdivý. Děkuju
Cambalová

Pokud je ta informace někde dostupná, tak bude nejlepší pokud to do článku rovnou vepíšete - píše se to tam téměř stejně jako sem, takže by to pro vás neměl být problém:) Michal

Nesouvisející obrázek[editovat zdroj]

Soubor:Mia Khalifa in 2019.png
Mia Khalifa v článku Nefertiti

Zdravím vás. Nevíte někdo náhodou, proč se v mobilní verzi článku objevuje fotografie zpěvačky Mia Khalifa? Pokoušel jsem se to dohledat v článku, abych zjistil souvislost a případně obrázek odstranil, ale uvedena tam nikde není, ani jméno zpěvačky a ani tento soubor, v odkazech také ne. -- Dragovit 13. 12. 2020, 17:21 (UTC)

Asi chyba v matrixu... Nevyzpytatelné jsou cesty tablet a rádoby-chytrých-telefonů...
Při normálním zobrazení (tj. na počítači) tam žádný takový obrázek nevidím. Ani zdrojový kód článku neobsahuje nic, co by s ní mělo jakkoliv souviset. Podle historie byla poslední editace článku před víc jak půl rokem, takže nerozumím tomu, kde by se jak proč měla v článku objevit.
Zkouknul sem si i její článek a... Krom toho, že místo "zpěvačka" je tam označená jako "pornoherečka" jsem nic zvláštního neobjevil. Vůbec nic, co by tyhle dva články mělo jakkoliv, byť i jen vzdáleně, spojovat.
--Niusereset (diskuse) 13. 12. 2020, 23:06 (CET)Odpovědět
Zvláštní je, že touto vadou trpí jenom český článek. Při zadávání Nefertiti do vyhledávací kolonky v mobilní aplikaci wiki se Khalifa objevuje už v náhledu a následně v otevřeném článku jako úvodní obrázek. Řekl jsem si, že jsem asi omylem klikl vedle na jiný článek, jenže kdepak. Poté jsem hledal obrázek v článku a wikidatech, možná je chyba v mém přístroji, ale tuto osobu jsem dosud nikde neviděl, Pornhub nesleduji. Měl jsem za to, že se jedná o zpěvačku. -- Dragovit 14. 12. 2020, 8:20 (UTC)
To mne taky napadlo, jestli "nefertiti" není v názvu obrázku, v popisku obrázku (protože ne napadlo, jestli to nebylo její "umělecké" jméno), ale nikde nic. Ani v českém ani v anglickém článku o ní není nikde zmíněný jméno "nefertiti". A naopak to platí taky, ani v českém ani v anglickém článku o Nefertiti není nikde ani jediná zmínka jména "mia" ani "khalifa". A to sem si ověřoval nejenom to, co je v článku vidět, ale i kód článku, abych nic nepřehlíd. Nikde nic. Nemám jak si ověřit co a proč se chová jinde jinak, protože nemám ani "chytrý" telefon ani tabletu, na wiki chodím pouze normálně, přes PC.
--Niusereset (diskuse) 17. 12. 2020, 11:24 (CET)Odpovědět
@Dragovit, Niusereset: Zřejmě zůstal viset v nějaké cachi pozůstatek vandalismu na wd ze začátku tehdejšího prosince. —Mykhal (diskuse) 4. 11. 2022, 23:19 (CET)Odpovědět