Diskuse:Muchomůrka bílá

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Změny Vojtěcha Dostála[editovat zdroj]

Jsem nováčkem na wikipedii a teprve oběvuji funkce, mechchanismy a zvyklosti, které tady fungují. Viděl jsem moc červených odkazů na různé druhy muchomúrek, tak jsem si řekl, že bych s tím mohl něco udělat. Začal jsem Muchomůrkou bílou. Nechci se dostat do sporu s Vojtěchem Dostálem, tak se tedy slušně ptám na jeho 2 úpravy:

  • 1.Odkud je pojmenování "Muchomůrka zelená bílá"? Já jsem nabyl dojmu, že je to jen jakýsi pokus o vytvoření českého názvu pro poddruh, nikdy nikde jsem to totiž takhle napsané neviděl. Vypadá to divně, když je něco "zelené bílé"
  • 2.Nevím proč mám zdrojovat tvrzení, že "všechny ostatní charakteristiky jsou shodné s Muchomůrkou zelenou." Muchomůrka bílá JE totiž Muchomůrka zelená, je to její poddruh. Muchomůrka bílá je Amanita phalloides var. alba, Muchomůrka zelená Amanita phalloides. Prostě jdu o jednotku výše. Jiná by byla věc, kdyby článek Muchomůrka zelená pojednával pouze o Amanita phalloides var. phalloides. Tak to ale není.

--Dr. Killer 31. 7. 2008, 14:31 (UTC)

Nemusíš to vkládat dvakrát - diskutujme tedy na Wikipedista diskuse:Vojtech.dostal#Úpravy v článku Muchomůrka bílá, kde to bylo dříve. --Vojtech.dostal 31. 7. 2008, 15:19 (UTC)
Omluvte, prosím, kolegu, diskusi na Vaší diskusní stránce jsem mu poradil já sám - za způsobený zmatek se Vám oběma omlouvám ** Zdravím vespolek --MiroslavJosef 31. 7. 2008, 15:23 (UTC)
OK, to je jedno. --Vojtech.dostal 31. 7. 2008, 15:31 (UTC)