Diskuse:Michael Jackson

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Jjoonnaass Jjaacckkssoonn 2302 v tématu „Spisovná čeština

NPOV - uživatel Amelia systematicky odstranil všechny informace, které boří obraz bezchybného idolu.

--Pastorius 13:54, 9. 3. 2006 (UTC)

  • Nie je pravda že má vybielenú pleť. Trpí chorobou zvanou vitiligio. Plastiky mal iba dve. Dal si urobiť nos po jeho zlomení a druhá bola jamka v brade. Nič iné nemá operované. Nemá mať prečo. Schudol vďaka diete bez mäsa. Úplne. Ani ryby a hydinu. Len vyváženú stravu ktorú mu pripravuje mexický špecialista.
  • Toto nie je pravda. Nikdy nebol operovaný na očiach a ušiach. Nerozpadá sa mu nos. Ochrannú rúšku nosí kvôli bacilom a vírusom. Ľudia po ňom skáču len čo ho uvidia. Nos má v úplnom poriadku

85.135.148.118

Co takhle doplnit?[editovat zdroj]

Článek spíš vyznívá jako Jacksonova apologie, na nemoc kůže, která mění i rysy obličeje a zcela tvar nosu u něj moc lidí nevěří... Krom toho, kde jsou zmínky o účasti na projektu We Are The World? Co takhle napsat, kolik se teda těch alb prodalo? Nějaká zmínka o Neverlandu? O posledních Jacksonových finančních problémech? Trochu málo informací...

Anti. hele tam o nose ani o tváři nebylo míněno.Jenom o barvě.To je jasný že měl plstickou operaci.Jeho sestra to i napsala do své knížky

Zpěvák tvrdí v "Dokument o Michaelu Jacksonovi" což je celovečerní dokument 90min (Tehdy mu bylo 44let), že prodělal jen 2 plastické operace a nic víc. Nyní po pitvě jeho těla soudní znalec řekl, že našel minimálně 13 jizev po plastických operacích. Plastické operace odstartoval úraz, který se mu přihodil na jeho zkoušce, nechal si proto vyspravit nos. Později si nachal udělat důlek na bradě. Tvrdí, že toto udělal z důvodu odlišit se od otce, který vedl velice tvrdé tresty na zkouškách, tehdy ještě skupiny Jacksons 5, kdy údajně za chyby tehdy 12letého Michaela surově bil, jako ostatní členy skupiny. Prý mu odpustil, ale tím zvnikají otázky, proč si teda nechal změnit bradu? Proč vynechal otce ze závěti? Michael Jackson trpěl již zmiňovanou nemocí kůže vitiligo, což ho přimělo k tomu aby své onemocnění zakrýval maskovacím krémem, to ovšem sebou nese další rizika. Jestli jste si všimli, tak MJ nebyl téměř vidět za běžného slunného dne v ulicích, je to tím, že právě maskovací krém na slunci způsoboval virážku. Neverland, vazval tak svůj ranč, s pohádkovou rozlohou. Mimo jiné zde měl hned několik pouťových atrakcí jako je Ruské kolo, autíčka a další. Sám rád na tyto atrakce chodil, nicméně je nechal zbudovat zejména pro děti. Michael totiž jednou za čas pozval hned několik i cizích dětí do jeho ranče za účelem hrát si s nima. Tím vznikla i kontroverzní aféra zneužívání dětí, kterou soud schválil v prospěch Michaela. V otevřeném rozhovoru řekl, že děti které byli na ranči, tak u něj i spali, dokonce i u něj v posteli, když za nim sami přišli. Řekl, že děti ho naplňují energií a kdyby z nějakého důvodu všechny děti vymřeli, tak by spáchal sebevraždu. Michael o sobě sám říká, že je jako "dítě", nikdyn neměl šanci být dítětem a proto chce všem ostatním dát co nejlepší dětství. Jelikož od 12let byl členem již zmiňované skupiny Jacksons 5, neslo to i značnou zodpovědnost, o přestávkách mezi zkouškami prý koukal ven z okna na děti, které si hráli na hřišti s míčem, ale on musel trénovat. Tehdy na otázku kolik činí jeho majetek, odpověděl, že asi 2miliardy amerických dolarů, jak to bylo ke sklonku života nevím. Jeho tvorba vznikala takřka nonstop a kdekoliv, Michaelovi se zrodila myšlenka a třeba za další 2dny na ní navázal a začal na ní pracovat. Měl jedno oblíbené místo, jeho strom na ranči, na kterém vymyslel opět mnoho jeho známých hitů. --Expertt 15. 7. 2009, 18:15 (UTC)

Pokud myslíš knížku od La Toyi, stejně tak její mnohá vyjádření pro média mají k pravdě nezřídka dost daleko. Ona nedokáže strávit úspěchy Michaela a Janet, zejména vlastní neúspěch, a tak tropí takového bláboly, které bulvár velice rád šíří. Když dospělý človek spí v jedné posteli s dítětem - třeba i "cizím" = ne vlastním - to ještě neznamená, že s ním musí provozovat jakékoli erotické aktivity. To ovšem autoři a čtenáři bulváru nejsou schopni pochopit pro své IQ na úrovni houpacího koně. "Také-žurnalistika" se totiž zvrhla do stavu, že 90 % (ne-li víc) informací o prominentech světa - včetne ČR - jsou lži a pomluvy.
Život člověka, který měl "dětství bez dětství", je tímto ochuzen o potřebnou část života, což se později nějak projeví = Neverland s "Disney-parkem" a ZOO. Psychycky je to to samý, jako 9-letí bojovníci Talibánu a jim podobní. I přes ty peníze bych mu to nezáviděl ... --Addams 16. 7. 2009, 01:20 (UTC)


Zdroj pro popaleniny na hlave: http://edition.cnn.com/2009/SHOWBIZ/Music/07/15/jackson.video/index.html Ad Turné: Nechybí zde náhodou Victory turné?Sice nebylo sólové, ale přesto by stálo za zmínku, Michael výtěžek z turné věnoval na charitu... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Whiskey~cswiki (diskuse)

k ty nemoci[editovat zdroj]

http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_appearance_of_Michael_Jackson neni to zadna fama ale fakt -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 83.208.61.166 (diskuse)

  • sorry, ale dávat jako "důkaz" pravdivosti odkaz na Wiki... a když si to člověk přečte, tak zjistí, že to řekl sám o sobě Michael Jackson... Hm... Tak v tom případě je to určitě pravda pravdoucí... Je mi putna, jestli si nechal obličej přeoperovat anebo ne a nebo trpí nějakou chorobou, ale znám lepší "důkazy" pravdivosti... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 130.234.201.49 (diskuse)

poznamka o chybejicim zdroji Interview s Oprah - existuji scripty (fanouskovske stranky napr.) zajimava cast o tom, kde MJ rika, ze tou choroubo trpi je treba tady http://www.youtube.com/watch?v=X7F3calBvRY (myslim, ze lepsi zdroj nez on sam asi neexistuje) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) EnJoey (diskusepříspěvky)


rozhovor s jeho doktorem ohledne kozni nemoci na cnn http://edition.cnn.com/2009/SHOWBIZ/07/09/michael.jackson.glove/ -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Whiskey~cswiki (diskuse)

vice informaci[editovat zdroj]

mohlo bi tu o něm být víc -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 90.176.181.109 (diskuse)

Wikipediste nejsou za svoji praci placeni, jsou to jen nadsenci- pokud jste obeznamen s clankem a rad byste se mu venoval neni problem heslo rozsirit ;-) Kazda pomoc je vitana! Hezky den --Zacatecnik 13:41, 16. 6. 2008 (UTC)

~to by je autor nesmel mazat! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.28.82.254 (diskuse)

Michael umřel :([editovat zdroj]

26.6.2009 :( -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 212.80.67.130 (diskuse)

Podle CNN je v kómatu--Kirk 25. 6. 2009, 22:41 (UTC)

Na .org již úmrtí -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 212.80.67.130 (diskuse)

Sice nevím, co tím .org myslíte. Nicméně v mimořádných zprávách BBC říkali, že zemřel, totéž píší v článku na CNN, ale s poznámkou „CNN has not confirmed his death.“ --Harold 25. 6. 2009, 23:00 (UTC)
Popový král Michael Jackson zemřel na srdeční zástavu Novinky.cz + all 2,347 news articles » --Zirland 25. 6. 2009, 23:12 (UTC)
Jo, já to nezpochybňuji, asi to tak bude, sleduju vysílání BBC na netu, kde jsou si tím zcela jistí. --Harold 25. 6. 2009, 23:20 (UTC)
Tak už i CNN potvrdila. --Harold 25. 6. 2009, 23:36 (UTC)

navrhl sekce: konverzi k islámu[editovat zdroj]

V 21. listopadu 2008, novin zveřejnila, že Jackson převeden k islámu a změnil své jméno na 'Mikaeel', zatímco v Los Angeles v domě Steve Porcaro s britskou hudební hvězdy Cat Stevens (nyní Yusuf Islám), ale jiné zdroje naznačují, že byl převeden dříve, v roce 2007, kdy jeho bratr Jermaine řekl, že přechod na islám.[1][2][3][4][5]

Pohřeb Michaela Jacksona se uskutečnil 7. července 2009 v Los Angeles a byl jednou z nejsledovanějších událostí roku. To je ještě třeba doplnit,myslím


Co se týká konverze k Islámu, tak je to novinářská fikce, která se poprvé objevila v UK v časopise The Sun a která se rozšířila hlavně na youtube. Oficiální prohlášení právníků MJ najdete tady: www.wikiislam.com/wiki/Michael_Jackson

Polozamčení článku[editovat zdroj]

Nevím, zda bylo zrovna rozumné ten článek nechat plně odemčený, během dneška se ukazuje, k čemu to vede....--Gothic2 29. 6. 2009, 13:35 (UTC)


Barva kuze[editovat zdroj]

to: H11 Můžete mi prosím říci jaký jiný pohled na barvu kuze? Prince Michael Jackson - ty fotografie jsou pramenny material, ktery muze v encyklopedii figurovat. Jsou z ruznych zdroju, aby byla vyvracena pochybnost, ze se jedna o photoshop. Nehlede na to, ze informace ve zdrojich - tisku, ktere se nemazou, jsou temito fotografiemi stejne doprovazeny. A pokud uz jste to vymazal, tak nechapu, proc jeste porad zpochybnujete neutralitu clanku. Navrhuji vratit puvodni informace i se zdroji. Vy si treba tam nechte nalepku, ze je to pochybny - stejne tam bude prilepena asi na vecnost. N.K.


Ti, kteri neutralitu jistych sekci u hesla Jackson (napr. Barva kuze) donekonecna zpochybnuji by se meli zamyslet predevsim nad svou vlastni neutralitou, protoze se zjevne jeste nezbavili predsudku. S uvedenymi informacemi se dnes s odvolanim na zdroje (ktere jsou v hesle uvedene - nebo byly... - nez byly smazany) naklada jako s fakty, nikdo je totiž nebyl schopen hodnoverne vyvratit. V anglicke verzi Jacksona taky nikdo nic donekonecna nezpochybnuje - to heslo je uzamcene, protoze je dotazene - prectete si ho prosim, nez zacne mazat praci ostatnich. N.K.
Ad Jackson

Můžete mi prosím říci jaký jiný pohled na barvu kuze? Ty fotografie jsou pramenny material, ktery muze v encyklopedii figurovat. Jsou z ruznych zdroju, aby byla vyvracena pochybnost, ze se snad jedna o photoshop. Nehlede na to, ze informace ve zdrojich, ktere se nemazou, jsou temito fotografiemi doprovazeny i v tisku. A jestlize uz jste to vymazal, coz me vskutku mrzi (protoze najit to a doplnit da podstatne vic prace nez lehkovazne smazat), tak nechapu, proc jeste porad zpochybnujete neutralitu clanku. Veskere zdroje jsou k informacim uvedene, s temito informacemi se dnes naklada uz jako s fakty - nikdo je nebyl schopen hodnoverne vyvratit. Na anglickem Jacksonovi taky nikdo nic donekonecna nezpochybnuje - to heslo je uzamcene, protoze je dotazene do konce - chtelo by si ho precist - ja jsem to udelala. Ti, kteri neutralitu techto sekci u Jacksona donekonecna zpochybnuji by se spis meli zamyslet nad svou vlastni neutralitou, protoze se zjevne jeste nezbavili predsudku. Navrhuji vratit puvodni informace i se zdroji. Vy si treba tam nechte nalepku, ze je to pochybny - stejne tam bude prilepena asi na vecnost. N.K.

To co někdo na fotografiích vidí je vlastní výzkum, at by to bylo pro Vás sebe viditelnější. (wikipedie:žádný vlastní výzkum), jinak k barvě kůže třeba rychle Zemřel král popu i ikona černého amerického snu ....Jeho pozdější experimenty s barvou kůže na tom už nemohly nic změnit., nikdo netvrdí ,že to co tam je není ověřeno, ale jsou určitě názory že si kůži bělil, a nejsou to jen bulvární média chce to tam nějak napasovat, wikipedie představuje všechny relevatní názory...--H11 21. 11. 2009, 01:58 (UTC)
Bělil kůži?Každý dermatolog Vám potvrdí, že bělit kůži nelze!Zdravý pigment nelze žádným krémem nebo jinak bělit-MJ prokazatelně trpěl vitiligem, jež prokázala pitva.Ayuna
ja z vlastnich zkusenosti vim, jak vitiligo vypada, proto me zajimaji fotografie a prohlaseni lekaru (Jacksonovu chorobu, pokud vim, take identifikoval soudni lekar), ne pan filmovy redaktor gazdik, ktery mozna ani nevi, co to vitiligo je (jinak by jako serizoni novinar uvedl, ze jim "mozna" Jackson trpel). doplnte tam druhou alternativu, i kdyz ma podstatne nizsi vypovedni hodnotu, to vas preci nenuti mazat tu prvni. N.K.
smazal jsem je to co bylo zdrojováno fotografiemi, a prohlášení že ty fotografie něco dokazují...--H11 21. 11. 2009, 02:25 (UTC)
Tak se nechaj fotografie a vymaze, ze neco prohlasuji. Nicmene prohlasuji to media, cili by se bez obav mohlo napsat, ze media z toho vyvadeji dalsi poznatky N.K.
Chce to napsat třeba "někdo superdůvěryhodný" usuzuje , že ,,,, /ref na to kde to píše/ pokud je jich opravdu hodně tak obecně média ale já bych spíše napsal kdo to usuzuje přímo..wikipedie:reference--H11 21. 11. 2009, 02:40 (UTC)

Bylo MIchaelovo prostřední jméno skutečně Joseph? V několika pramenech jsem slyšela (a Jermaine Jackson to uvádí i ve své knize), že jeho prostřední jméno bylo Joe. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 62.168.1.22 (diskuse) 3. 3. 2013, 17:57 (CE(S)T)

Joe = zkráceně Joseph. Podle anglické Wikipedie se narodil jako Michael Joseph Jackson. --Marek Koudelka (diskuse) 28. 8. 2013, 09:08 (UTC)

Sekce "pitva"[editovat zdroj]

bud je dost nesikovne napsany, ze jeho srdce "zcela normalne vazilo 6,15 kg", nebo to autor myslel vazne a takova vaha by byla vsechno jen ne normalni - vaha srdce je totiz prumerne 300 gramu a zadny kila! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.28.82.254 (diskuse)

Opraveno. --Jvs 30. 6. 2014, 10:43 (UTC)

Spisovná čeština[editovat zdroj]

Zdravím. Do Wikipedie se píše jen spisovná čeština, tak tam prosím nechte Elvisi Presleym. Jjoonnaass Jjaacckkssoonn 2302 (diskuse) 3. 2. 2019, 13:45 (CET)Odpovědět