Diskuse:Mensa Česko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Jakub Moc v tématu „Projekty nejsou zdarma

Ad upravit:

  • Je třeba doplnit nezávislé zdroje
  • v enc. článku by nemělo být oslovování čtenáře
  • zredukovat odkazy na stránky Mensy a ty, které něco sporného dokládají, dát do referencí - takhle je to spíš propagace
  • odstranit marginálie a slovní vatu ("třeba prázdné Tato situace přináší do Mensy v některých oblastech zapálenou práci odborníků ve svém oboru, která může být velice přínosná.")

--Postrach 07:57, 6. 6. 2008 (UTC)

Bod 1 nesplnitelný, oni takové zdroje snad ani neexistují. Jediný seriozní zdroj o neziskovce jsou většinou jejich stránky. Bod 2 upraveno. Bod 3 zredukoval jsem, co je pokládáno za sporné? Bod 4 Odstraněno.

--Vlk 07:40, 7. 6. 2008 (UTC)

Budu mít rešerši z novin od kolegy, ale jestli to bude použitelné/hodnotné, těžko.

--Vlk 08:29, 7. 6. 2008 (UTC)

Pokud nejsou nezávislé zdroje (někdo nezávislý na subjektu článku o něm někde nepíše), není předmět článku z hlediska Wikipedie významný a informace ověřitelné. Interní strukturu, pravidla a stanovy samozřejmě lze doložit informacemi z vlastních stránek (stanovy budou nejspíš ověřitelné na ministerstvu vnitra, ale to asi není třeba). Pro významnost je ale nutné mít nějaké externí zdroje. Co se týče vnitřních odkazů v článku, zkusím to trochu zredukovat. --Postrach 09:13, 7. 6. 2008 (UTC)

Délka článku[editovat zdroj]

Je s podivem, že článek o nějakém sdružení lidí, který není ověřitelný a významný, je mnohem delší a komplexnější než např. ten, kterého se to týká - IQ, různých testů a odkazů na historii. 85.132.151.252 28. 9. 2010, 19:40 (UTC)

... divného na tom není vůbec nic, Wikipedii píší pouze a výhradně dobrovolníci zcela zdarma, každý zde píše to, co pokládá za vhodné a co je mu milé, nikdo nikomu zde nic nenařizuje, nikdo zde nic nijak neřídí ... ** Zdravím MiroslavJosef 28. 9. 2010, 19:43 (UTC)

Projekty nejsou zdarma[editovat zdroj]

"všechny aktivity a projekty Mensy jsou (...) zdarma"

Nejsou, viz. testování IQ. Celostátní setkání. --Jakub Moc (diskuse) 8. 5. 2023, 18:31 (CEST)Odpovědět