Diskuse:Melamin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele InternetArchiveBot v tématu „Externí odkazy či reference byly změněny (srpen 2018)


K mému revertu: Ta studie, co si mám přečíst, tvrdí výslovně: No relevant risk was detected for humans. (str. 111). --Cinik 22. 9. 2008, 11:21 (UTC)

Pane kolego, nevkladajte, prosim, do clanky nesmysly. Pokud neznate anglickou terminologii a nerozumite rozdilu mezi zdravotnim rizikem (zavisi na davce) a nebezpecnosti latky (jde o vlastnost latky), tak prosim krotte sve vazne. Nebezpecnos melaminu znama uz dlouho, ale pro hodnoceni RIZIKA zadneho soudneho lekare nanapadlo, ze tuto chemikalii bude nekdo ve velkem sypat primo do potravin. --Sumivec 22. 9. 2008, 11:27 (UTC)

Přesnost[editovat zdroj]

Kolega Sumivec opakovaně odstraňuje relevantní informace podložené relevantním zdrojem a činí tím článke zavádějící. Ještě pikantnější je, že svůj postoj podkládá zdrojem, který tvrdí něco jiného, než on. Jestliže prof. Patočka (náš přední toxikolog) napíše, že "Události kolem otravy domácích mazlíčků melaminem otevřely otázku, zda se jedná opravdu o tak bezpečnou látku, jak jsme si až donedávna mysleli (Nestle a Nesheim 2007). Toxické vlastnosti melaminu a jeho možný účinek na lidské zdraví možná budou muset být podrobeny určité revizi.", nemůže jen tak odbít toto tvrzení, že je to blbost a potvrdit si to zdrojem, který tvrdí, že No relevant risk was detected for humans. To se na mně nezlobte, to je blbost. --Cinik 22. 9. 2008, 11:32 (UTC)

Svym prispevek jste bohuzel znovu dolozil, ze se naprosto neorientuje v problematice - TOXICITA je nebezpecna vlastnost. Zdrovotni riziko je dano kombinaci nebezpecnosti latky a davky, ktere je clovek vystaven. Sypani melaninu do mleka tak zvysuje jeji davku, ale nerika nic o nebezpecnosti latky. NO relevant risk - tedy vubec neznamena, ze jde o bezpecnou latku. Nezadouci ucinky melaminu na mocovy trakt zvirat i lidi je znam uz po desetileti. --Sumivec 22. 9. 2008, 11:41 (UTC)

Můžete to podložit nějakou částí té studie? Odkázat na konkrétní text, který se věnuje člověku a hodnotí látku jako nebezpečnou/jedovatou? --Cinik 22. 9. 2008, 11:49 (UTC)

Už ve shrnutí na straně 2 se piše: Repeated exposure resulted in urinary bladder stones and other lesions of the urinary tract. Bladder tumours occured only in male rats after prolonged irritation of the epithelium by the bladder stones.... a jelikož ... "The exposure of workers and consumers is low. Therefore, melamine is currently considered of low potential risk and low priority for further work." ... cesky shrnuto EXPOZICE je mala pro zamestnance i pro spotrebitel, a proto je NYNI povazovano POTENCIALNI RIZIKO za MALE ....--Sumivec 22. 9. 2008, 11:59 (UTC)

Můžete mi najít část, že látka je/může být pro člověka nebezpečná. Text, který jste napsal, nedokládá nijak přesvědčivě Vaše tvrzení. Vy tím zdrojem popíráte tvrzení, že ta látka není hodnocena jako nebezpečná pro člověka. Nestačí tedy dokázat, že ten zdroj netvrdí, že nebezpečná není. Mluví se zde o kamenech u samců potkanů (jen). --Cinik 22. 9. 2008, 12:05 (UTC)

Jinak jelikož kolega porušil pravidlo tří revertů a odstranil neoprávněně šablonu přesnost, vznesl jsem stížnost na nástěnce správců. --Cinik 22. 9. 2008, 11:38 (UTC)

IMHO myslím si, že je to pěkný sajrajt a je opravdu toxický, ostatně jako mnoho uměle vytvořených organických sloučenin ** --MiroslavJosef 22. 9. 2008, 12:23 (UTC)

O to se tu nepřeme. Že je to jedovatý sajrat, dnes už nikdo nepřehlídne. My se bavíme o tom, jak byl vnímán předtím, než to začlo kosit ty děcka. --Cinik 22. 9. 2008, 12:30 (UTC)

Aktuální[editovat zdroj]

Co z [1] je informace týkající se nějaké aktuální události? Od data vzniku článku se zde žádná taková informace neobjevila. Je tedy zbytečné zde mít {{aktuálně}} jen proto, že se téma vzdáleně týká nějaké aféry. Máme Otrávené mléko v Číně, kde se aktuální informace k této kauze sbírají. Miraceti 30. 9. 2008, 07:34 (UTC)

Externí odkazy či reference byly změněny (srpen 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Melamin. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 31. 8. 2018, 06:54 (CEST)Odpovědět