Diskuse:Medvěd grizzly

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele 84.47.87.28 v tématu „Meno

Medvěd grizzly až 2 metry ? Vy čerpáte informace odkud, tento druh medvěda má přes 3 metry když stojí na zadních.

chyba je možná, toto je wiki :) otázkou je, odkud čerpáte vy a který zdroj bude mít větší váhu, podle toho se to pak dá opravit. Pokud jste si jist svojí informací, nemusíte to sem psát, ale můžete to sám/sama přepsat. Děkujem --Chmee2 22:52, 23. 2. 2007 (UTC)

ad: Konkurence ostatních živočišných druhů[editovat zdroj]

Není možné, že ve druhém odstavci kapitoly "Konkurence ostatních živočišných druhů" se v případě kde se mluví o mědvědu hnědém se myslí baribal (medvěd černý)? To proto, že medvěd hnědý je i sám grizzly a navíc po stromech na rozdíl od černého baribala neleze. --Mav (diskuse) 24. 9. 2012, 11:11 (UTC)

Meno[editovat zdroj]

Název grizzly pochází z anglického slova „grizzled“, které znamená šedovlasý. Přestože grizzly má opravdu šedé chlupy ve své srsti, biolog George Ord, který jej formálně pojmenoval roku 1815, myslel, že se mu říká „grisly“, což znamená hrozný nebo příšerný a odtud pochází latinský název horribilis.

To ani oni sami nevedia prečo sa volá grizzly? To potom fakt bude asi ruské pomenovanie grizly grizly, hrýzli hrýzli. :-) Bynk--84.47.87.28 9. 3. 2019, 21:12 (CET)Odpovědět

PS. To že má dva metre je asi myslené že má dva metre v kohútiku, to znamená ked stojí na všetkých štyroch od zeme až po chrbáť, čo je myslím dosť aj na medveda. :-)