Diskuse:Letovice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vážení wikipedisté - současná úprava hesla Letovice se mi nelíbí. Pro bych chtěl provést kompletní předělání. Tímto Vás žádám o Vaše názory, návrhy a jiné podněty týkající se mého úmyslu. Především mě zajímá, zda se Vám současný obsah a úprava líbí nebo ne. Hlavně bych chtěl vědět názor lidí, jenž k tomuto heslu přispívají - speciálně Eubr11, který přispěl velmi podivným textem. --Jiří Novotný 22:38, 15. 3. 2007 (UTC)

Já bych se i velkých editací nebál. Ten text je skoro určitě copyvio, jenom se zatím nikomu nepodařilo zjisti odkud. Na webu to není určitě, zkoušel jsem několikrát různé zvláštní formulace v Googlu, a nic. Na druhou stranu nevylučuji, že ten text už je dneska volným dílem, neboť ty formulace, dokonce i zmínka o vydavateli českých novin v Americe naznačuje, že by mohlo jít o text z počátku dvacátého století. Možná, že ta část o hradu je ze Sedláčka, pravděpodobně je to kompilace z více zdrojů. Ono už jenom pohled na Eubrovu diskusní stránku je "zajímavý" a o čemsi vypovídající... Prostě to klidně přepište a nerozpakujte se. Martin Šanda 23:05, 15. 3. 2007 (UTC)
Díky. Co se týká Jana Bárty Letovského - v našem městě se o něm učíme na základní škole, takže většina obyvatel ví, kdo to byl a proč se ulice jmenuje po něm. Jiří Novotný 08:44, 16. 3. 2007 (UTC)

drobná připomínka[editovat zdroj]

Smekám před vaší prací, článke je vskutku vyčerpávající. Mám jen drobnou připomínku, ti "Čeští bratři", které v textu zmiňujete s tím, že si v Letovicích postavili v sedmdesátých letech modlitebnu, to je zřejmě Církev bratrská, což by chtělo opravit. Pokud chcete nějaké materiály k letovickému sboru Církve brtatrské, tak je mohu obstarat, ale nechtěl jsem vám do toho zasahovat, protože přesně nevím, zda-li jste tím myslel právě CB a asi by bylo taky trochu neorganické, pokud bych do článku ty informace lepil já. --Martin Šanda 19:31, 25. 3. 2007 (UTC)

Děkuji. Nebylo by lepší tykání? Jsem rád, že se to někomu líbí. Informace jsem shromažďoval a zpracovával přes týden. I když jsem se snažil odhalit co nejvíc chyb, prostě jsem je už neviděl, takže jsem rád za každou připomínku. Ohledně Církve bratrské( zde je její historie v Letovicích) jsem se pokusil text co nejlépe upravit. --Jiří Novotný 07:53, 26. 3. 2007 (UTC)
Tykání mi nedělá problém, ale obecně jsem zvyklý vykat. Univerzitní prostředí... ;o)
Ještě si nejsem jist tou tabulkou vedle, pokud je v Letovicích sbor CB, tak by měl mít i nějaké členy, ale je možné, že to ČSU shrnul pod "Nezjištěné", ale nezdá se mi to. ;o) --Martin Šanda 23:34, 25. 3. 2007 (UTC)
Mě to taky napadlo, ale pod tímto odkazem - ČSÚ - Letovice - je ona dotyčná tabulka. Nejspíš je opravdu sbor Církve bratrské v Letovicích pod "Nezjištěné". --Jiří Novotný 07:53, 26. 3. 2007 (UTC)