Diskuse:Kriminálka Anděl

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obsazení[editovat zdroj]

Zdravím kolegové, rád bych zastavil neustálé revertování aktualizace sekce obsazení wikipedistkou Anonymkafialova. Rád bych vás ostatní kolegy poprosil o vyjádření mezi její a mojí verzí obsazení. Verze wikipedistky je zde. Má je momentálně aktuální. Obsahuje přehled aktuálních informací o pozici postavy, jménu postavy, hodnosti postavy i o jejím představiteli. Pod přehlednou tabulkou je doplněn psaný popis postavy, který vychází z uvedených informací od předešlých wikipedistů a popisu postavy na oficiálních stránkách seriálu. Aktuální a můj styl obsazení je také používán i na enWiki u kriminálních seriálu. Inspirace pochází tam. Děkuji. --Tvstrela (diskuse) 17. 8. 2014, 15:24 (UTC)

Seriál osobně neznám a detailně nesleduji, takže nechci posuzovat jednotlivé informace. Koncepce přehledné tabulky doplněné o podrobnější popis postav je ale dle mého soudu lepší, přináší víc informací a v přehlednější formě. Pokud jsou snad špatně či nepřesně formulovány, měly by být dílčím způsobem upraveny, ale návrat do zjednodušené podoby mi nepřipadá jako krok dobrým směrem.
Co se týká tabulky, jen bych dal na první místo sloupec s hercem a až na druhé místo sloupec s postavou. Jednak to odpovídá řazení obvyklému i za použití šablony {{Obsazení herec}} a jednak potom logicky lépe navazují další sloupce, které se vážou k postavě spíše než k herci.
A ještě k těm informacím: přednost by měly mít údaje uveřejněné ve věrohodných zdrojích před údaji pouze odpozorovanými ze samotného seriálu, protože průběh seriálu si mohou wikipedisté vykládat různě a snáz to může vést k nežádoucímu vlastnímu výzkumu. --Bazi (diskuse) 17. 8. 2014, 17:18 (UTC)

Nemyslím, že je vhodné uvádět jen nejaktuálnější pozice postav. Berme to tak, že uceleným dílem je seriál od začátku první řady, ne jen zrovna v tom místě, které se aktuálně vysílá. Je-li to takto v jedné tabulce, považuji za vhodnější uvést, na jaké pozici postava začínala a doplnit pak případně její další postup. Tím, že uvedeme jen pozici nejpozdější, ztrácí se informace z dřívějších částí seriálu. --Bazi (diskuse) 8. 9. 2014, 16:10 (UTC)

Je samozřejmě uvedená v podrobném popisu postav. --Tvstrela (diskuse) 9. 9. 2014, 20:10 (UTC)
Pravda, to jsem si neuvědomil. Nicméně je stále otázkou, jestli v tabulce uvádět jen zrovna tu poslední, nebo naopak výchozí pozici. Případně jestli vůbec nějakou, když je to vše v podrobných popisech. --Bazi (diskuse) 9. 9. 2014, 21:19 (UTC)