Diskuse:Kokain

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek by chtěl vylepšit, formulace potřebují zpřesnit a fakta doplnit. Týká se to např.: účinků látky v mozku, poškozování mozku, fyzické a psychické závislost, rychlosti nástupu účinků při různých způsobech užití, ale také hlášky ilegální rekreační drogou. --Miraceti 09:11, 6. 5. 2007 (UTC)

Použití[editovat zdroj]

ve skriptech Eduard Kasal a kolektiv: Základy anesteziologie, resuscitace, neodkladné medicíny a intenzivní péče pro lékařské fakulty, Univerzita Karlova v Praze, Praha 2004 je kokain uveden jako anestetikum, pouzivane i v soucasnosti --Balabacha 29. 1. 2009, 21:45 (UTC)

Fakta nebo mýty?[editovat zdroj]

Některé věci, které tady píšete se mi zdají přinejmenším zaujaté nebo spíše nereálné. Mimochodem osobně znám několik lidé kteří kokain dlouhodobě užívají a jsou to vesměs inteligentní a vzdělaní lidé, kteří si kokainem příležitostně zpestřují zábavu. Nejlepší by bylo, kdybyste byl(a) někdo, kdo to alespoň jednou v životě zkusil, když už o tom píšete, v opačné případě možná pouze šíříte mýty. "Často se kouří, někdy spolu s tabákem nebo marihuanou.", v životě jsem neslyšel, že by alespoň v ČR někdo kouřil kokain, to už můžete rovnou psát, že například alkohol se často kouří. "Tím způsobuje trvalou návykovost a poškozuje mozek.", droga může být návyková, ale těžko může způsobovat návykovost, krom toho taková věta se dá naspat o každé droze včetně alkoholu, cigaret a jiných. "Nebezpečí návykovosti je extrémní.", tady bych opravu velice rád viděl nějakou relevantní oporu takového tvrzení, osobně bych se spíše domníval, že nebezpečí návyku tady bude leda tak extrémně nízké. "To je ale vzápětí následované hlubokým propadem (což ovšem vede k touze drogu znovu použít).", ne není, toto je nesmysl, po odeznění účinků kokainu se vracíte do normálního stavu, žádný hluboký propad nenastává. Z vlastní zkušenosti musím říct, že kokain je celkově mírná a slabá droga, srovnal bych ji asi s kávou, s tím, že káva je ale o poznání slabší. Ovšem rozhodně se zde nemíním zastávat ilegálních drog, jen prosím buďme i zde objektivní. Moje zkušenosti nemusejí být úplné a to, že mě osobně kokain připadne spíše jen jako neškodný prášek, než jako nějaká nebezpečná droga nemusí znamenat, že skutečně nebezpečný není a stejně tak váš osobní názor nemusí odrážet realitu, takovou jaká opravdu je, z těchto důvodů jsem do článku přidal šablony {{fakt?}}. --Millenium187 30. 5. 2011, 01:55 (UTC)

TAK TO TI ASI PRODALI NĚCO JINYHO NEŽ KOKAIN, JINAK BYS TADY NEMLEL TAKOVÝ NESMYSLY. KOKAIN JE SVINSTVO A JEDNA Z NEJNEBEZPEČNĚJŠÍCH DROG VŮBEC . -- Tento komentář byl přidán 2. 1. 2012, 00:32 (CET)

Co vím, kokain patří mezi těžké drogy. Na české, slovenské i anglické wiki jsou články obdobné. Nepůsobí-li to na tebe, tak jsi buď sjetina nebo máš vážnou endokrinologickou poruchu.
Můžeš napsat o zkušenostech z pohledu uživatele drog, ale dbej na dostatečné ozdrojování. 31. 8. 2012, 07:48 (UTC)
-- Tento příspěvek přidal Fyzikfyzik (diskuse)