Diskuse:Klientelismus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ad smazaný odstaveček (Mormegil): podle mně to není POV, možná by to zasloužilo přeformulovat, ale bohužel jde o fakt... Kotec 09:09, 24. 3. 2005 (UTC)

Na tomhle odstavečku se dá myslím dobře demonstrovat, jak by to mělo ideálně (IMHO) vypadat. Místo hodnocení pišme fakta! :-) Odstaveček by vypadal o mnoho lépe, kdyby místo vět o tom, jak a kdy se jev rozšířil a jak velký problém je, uváděl fakta. V tomto případě by mělo jít asi o příklad výskytů tohoto jevu (napadá mne sponzorování vládních stran bývalé Klausovy koalice, např., ale je toho určitě víc), případně nějaké statistiky či názory k tomuto jevu.
Podobný návod bych doporučoval aplikovat na různé politiky. Často se snažíme místo faktů do článku propašovat nějaké hodnocení (spory o Klause, Grosse aj.). Ono dohledat ta fakta je o hodně těžší, ale měli bychom se o to asi snažit --Radouch 09:26, 24. 3. 2005 (UTC)
Nezávisle s editačním konfliktem:
Původní formulace byla IMHO naprosto neudržitelná.
A je to fakt? Doložte, uveďte, kdo si to myslí a říká to, nejlépe i proč si to myslí. NPOV neznamená „nebudeme uvádět, co říká politik AB, to je zaujaté, budeme uvádět, co říká publicista XY/organizace YZ/…, to je nezávislé“. NPOV žádá uvádět nestranně všechna fakta a všechny názory.
--Mormegil 09:31, 24. 3. 2005 (UTC)