Diskuse:K.u.k. Luftfahrtruppen

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč je to k.u.k. s malým k? Je to začátek názvu, ne? De wiki má K.u.k. Co s tím? --Váš Mostly Harmless 11:18, 23. 6. 2007 (UTC)

v textu článku na de vidím k.u.k. Luftfahrtruppen, takže předpokládám, že je to správně psát s malým. Název článku je věc druhá, na cs je zjevně použito obejití omezení MediaWiki na první písmeno článku velké, což na de není. Já se však pozastavuji nad začátkem českého článku, neboť na na začátku věty by spíše mělo být velké písmeno. --Li-sung 11:43, 23. 6. 2007 (UTC)
No právě. Myslím, že by bylo záhodno to přesunout na K.u.k. Luftahrtruppen, protože název se v češtině ze zvyku píše s velkým písmenem, není-li to nutné jinak. V textu je samozřejmě správné to uvést taky, mimoto omezení by se asi obcházet nemělo. --Váš Mostly Harmless 12:20, 23. 6. 2007 (UTC)
Článek nemůže mít v názvu na začátku malé písmeno, ani tento ho nemá (viz název diskuze či adresa url), takže přesun by to nespravil. To co se zobrazuje jako název je vpašováno prostřednictvím šablony Název. Jestli se má zobrazovat velké je zřejmě širší otázkou, ač mám sám v tomto případě pochyby v případě, na druhé straně např. u článku iDnes či d'Alembertův operátor se mi to zdá v pořádku, leč odůvodnění rozdílého přístupu mě nenapadá. --Li-sung 13:17, 23. 6. 2007 (UTC)