Diskuse:John Cage

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

John Cage byl také mykolog a malíř. Stačí se podívat na en:wiki. Nevím, proč by se měla taková základní fakta ozdrojovávat. Také to, že 5. září 2012 uplyne 100 let od jeho narození? --Zbrnajsem (diskuse) 2. 9. 2012, 13:04 (UTC)

Zdroje jsem dodal. V en:wiki stojí v kapitole "Visual art, writings, and other activities":
Although Cage started painting in his youth, he gave it up in order to concentrate on music instead. His first mature visual project, Not Wanting to Say Anything About Marcel, dates from 1969. The work comprises two lithographs and a group of what Cage called plexigrams: silk screen printing on plexiglas panels. The panels and the lithographs all consist of bits and pieces of words in different typefaces, all governed by chance operations.[90]
Cage was also an avid amateur mycologist: he co-founded the New York Mycological Society with four friends,[57] and his mycology collection is presently housed by the Special Collections department of the McHenry Library at the University of California, Santa Cruz.
Z malíře to změním na "výtvarný umělec". --Zbrnajsem (diskuse) 2. 9. 2012, 13:21 (UTC)
Anglická wiki sama o sobě nemůže být zdrojem, nelze z ní jen tak něco převzít, není-li to tam zdrojováno; a je-li to tam zdrojováno, pak se hodí vycházet z těch zdrojů, ne jen ze samotné Wikipedie. Zásadně tu vloženou informaci nezpochybňuji, ale obzvlášť pro výrok „byl znám jako vynikající znalec“ se hodí odkázat na relevantní podklady, které by to doložily. Jednak že byl skutečně vynikající a jednak že byl tím také znám.
Děkuji tedy za doplnění zdrojů. Na odkazované stránce jsem musel trochu zapátrat, protože informace se nachází až na její podstránce. Vynikajícnost nedokládá až tak samotné založení společnosti, jako spíš že o 3 roky později dostal nějaké to mykologické ocenění. Obecně, protože se v našem případě jedná stále spíš o pahýl, dal bych přednost umístění informace do těla článku. Úvod má být souhrnem základních informací z článku a takto se informace objevuje právě jen v úvodu, ale dále už se nevyskytuje. Také by stálo asi za větší rozpracování jeho výtvarné činnosti. Ale to je spíš připomínka k článku jako celku. Chcete-li se do toho pustit, bylo by to fajn. --Bazi (diskuse) 2. 9. 2012, 14:37 (UTC)