Diskuse:Jižní spojka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zrušit rozcestník[editovat zdroj]

Myslím, že mnohem známější Jižní spojka je ta silniční. Rozscestník má dvě položky, asi by bylo vhodné sem přesunout článek Jižní spojka (Městský okruh) a dát do něj jen upozornění, že existuje i jiná Jižní spojka. --Miraceti 10:32, 3. 8. 2007 (UTC)

Mám stejný názor jako Miraceti. --Petr Adámek 10:48, 3. 8. 2007 (UTC)

Konec Jižní spojky[editovat zdroj]

Ahoj, k této editaci musím říct, že předchozí formulace mi přišla jednoznačnější a přesnější. Podle oficiálních map lze snadno najít kde Jižní spojka končí - za MÚK s Průmyslovou v místě napojení přivaděče z Černokostelecké (pod obch.centrem Europark) ve Štěrboholech. Nic sporného na tom nevidím ;-) Předtím tam dokonce bylo že u Zahradního Města, což je úplně nesmysl. Vím, že je to převzaté z nějakého webu, ale tam si každý asi může napsat co chce. Mirekk 16:12, 8. 8. 2007 (UTC)

Ahoj, máš pravdu, že předchozí formulace byla jasnější, ale když různé zdroje uvádějí její konec různě. Pak si myslím, že je lepší to tady jasně říci, než se snažit o jednoznačné vyjádření, které nemusí být přesné. Nevím, co míníš oficiálními mapami, ale jestli myslíš územní plán, tak ten bych za oficiální bral jen z hlediska využití území, ale jako autoritu v pojmenovávání ulic až tak ne, zvláště těch, u kterých nejsou žádná čísla popisná. A opravdu není žádný dům s adresou "Jižní spojka 1" :) Můj názor, že končí v místě zúžení (odkud pojede Městský okruh na severozápad) vychází jednak z obou odkazů uvedených v referencích k článku a pak také z její uváděné délky 9,5 km. Je-li to pravda, pak skutečně nemůže končit až u Intersparu --Packa 22:14, 14. 8. 2007 (UTC)

Ahoj, jasně že různé zdroje uvádějí různé údaje, ale otázka je které z nich jsou jak relevantní. On dokonce už úsek od Zahradního Města k Průmyslové se v době stavby v 90.letech označoval jako Štěrboholská radiála, ovšem pak byl oficiálně pojmenován jako Jižní spojka. Až navazující úsek od Intersparu má název Štěrboholská spojka. Stačí se podívat na označení uličními cedulemi nebo nějakou magistrátní mapu. Pěkně je to vidět na této fotce i s popiskem. Oni totiž zřejmě odlišují stavební část (pracovní názvy) a reálné pojmenování po dostavbě, ale tím bych se asi neřídil (podobně je to u jiných staveb třeba stanic metra). Mirekk 09:24, 15. 8. 2007 (UTC)

Ahoj, „odvolávám, co jsem odvolal“ :-) Projel jsem si Jižní spojku a před podjezdem pod Průmyslovým polookruhem na stožáru mezi svodidly klasická červená cedule Jižní spojka a za ním cedule Štěrboholská spojka. Berme to tedy jako oficiální (nebo aspoň jako nejviditelnější) označení konce Jižní spojky. Weby České dálnice a Dálnice.com tedy asi v tomto nemají pravdu.
Jinak ale až se dodělá ten kus Městského okruhu od Rybníčků k Balabence, tak bude určitě Jižní spojka končit už u toho nynějšího zúžení – nebylo by logické, aby pokračovala dál. když pak už vlastně o žádné pokračování nepůjde. Ale protože tento kus okruhu se bude dodělávat asi až jako poslední, tak se toho při dosavadním tempu výstavby možná ani nedožijeme ;-( Wikipedie snad ano. --Packa 07:26, 2. 9. 2007 (UTC)