Diskuse:Jiří Jehlička

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek je psán zjevně jen z pohledu jedné strany. Autor nepokrytě sympatizuje s panem Jehličkou, jeho pohled je podán jako fakta, zatímco pohled policie jako lež. Pokud je věc nejasná, musí být nezaujatě předloženy pohledy obou stran. Zatím typické porušení NPOV. Navíc chybí zdroje, z nichž autor čerpal. --Postrach 09:19, 23. 8. 2006 (UTC)

Nehledě na správnost pochyb o NPOV vůbec se zde jedná o jeden i v jiných článcích rozšířený nešvar, používání termínu „antikomunistický“. Formulace a tvrzení „je antikomunistický aktivista“ (čemuž dokonce silně věřím) je hodnocení, tedy vůbec ne neutrální popis, a tím by zůstalo i tehdy, kdyby tento nebo i jiný pán to o sobě sám tvrdil (pak by bylo nutno formulovat jinak). -jkb- 09:24, 23. 8. 2006 (UTC)
Toto je snad encyklopedie, ne politická agitka. Takový článek tu IMHO nemá co dělat. --Jardacerny 18:48, 23. 8. 2006 (UTC)

To nechapu[editovat zdroj]

To absolutne nechapu, je to psane z neutralniho pohledu. A jak bych to tedy mel formulovat. Pan Jiri Jehlicka o sobe tvrdi, ze je antikomunista...

Řikam, ze s tou neutralitou je to blbost. Navic nevim, cim bych to mel podlozit... Konmkretne rkenete cim... (Nepodepsáno, příspěvek IP 85.70.224.120, doplnil -jkb- 11:49, 23. 8. 2006 (UTC))

Čím? Zdroji. Ten a ten člověk říká to a to, což je zveřejněno tam a tam. Pokud je názor pana Jedličky, že na něj někdo spáchal atentát, protože někoho vezl, zatímco názor policie je jen, že se snažila zadržet gaunera, který se snažil ujet a pak do nich najížděl, měly by tam být oba názory opět uvedeny jako názory těchto subjektů a ne jen jeden z nich jako fakta.
Mimochodem: podepíčšete se čtyřmi vlnovkami.

--Postrach 09:41, 23. 8. 2006 (UTC)

To s tím anti byl jen jeden okrajový problém z více; tedy: co o sobě někdo tvrdí nám všem zde může být putýnka. Jde o to, že tvrzení „XY je antikomunista“ zní jako tvrzení nás, tedy Wikipedie, a to nelze; chcete-li formulujte „XY, který o sobě tvrdí, že je antikomunista /+ ZDROJ/, ...“, pak to jde. Mimochodem, na diskusních stránkách je dobré se podepsat čtyřmi vlnovkami. Zdar, -jkb- 09:43, 23. 8. 2006 (UTC)

Teda pardon, ale jestli policie strili do vozu k hlave cloveka, ze nema poznavaci znacku... Prosim Vas, zamyslete se nad tim... A ze ho kvuli tomu sleduje 8 policejnich aut... A¨ze zrovna veze dustojnika BIS...

A podepisovat se nebudu, pokud nehodlate ani zverejnit vas kontakt (email ci ICQ) (Nepodepsáno, příspěvek IP 85.70.224.120, doplnil -jkb- 11:49, 23. 8. 2006 (UTC))

To už jsou spekulace. Encyklopedie má přednášet fakta. Fakty můžou být i doložená (stačí www odkaz nebo ISBN) prohlášení aktérů či dalších osob (třeba novinářů, soudu). Zatím tu je jen jednou fotokopií jednoho papíru doloženo prohlášení policie. Nic víc.
Co se týče podpisu: místo vlnovek se objeví jen stejný údaj, jaký je stejně už v historii článku (IP adresa nebo nick a čas). Jde čistě o přehlednost diskuse. --Postrach 10:56, 23. 8. 2006 (UTC)


Ještě jednou upřesňuji: z faktického hlediska je zcela vedlejší, kdo na koho kam střílel, hlavním kritériem je, zda to je fakt, o to více u témat, která jsou již svou povahou choulostivá jako zde; uvědomte si, že zde není redakce nějakého bulvárního listu ať již toho či onoho zaměření. Neuvedete-li zdroje, obávám se, že Vaše práce byla vniveč, pokud zdroje nenajde někdo jiný, tak to asi nějaký správce smaže, což je standardní postup zde. Mimochodem, má emailová adresa je volně přístupná všem, kteří jsou registrovaní a též udali svůj email, proto by snad bylo vhodné, kdybyste se identifikoval Vy, já to udělal již před dlouhou dobou. Mnoho zdaru, -jkb- 11:49, 23. 8. 2006 (UTC)

Ja jsem svuj email udal a vase adresa ani ICQ mi neni pristupne. Francis.QL 12:29, 23. 8. 2006 (UTC)

Chci, aby me uz nekdo kontaktoval, nikde tady nemate seznam ani jediny kontakt an spravce, nikde nci neni uvedene. Vy si ze me fakt delate srandu...

viz Speciální:Listusers/sysop, -jkb- 12:44, 23. 8. 2006 (UTC)

Dekuju, ale zadnej -jkb- tam v tom seznamu neni.

Správce se od běžného uživatele liší jen tím, že

  • může úplně smazat nějaký článek nebo jej obnovit po takovém smazání
  • může zamknout a odemknout stránku před editací ostatními
  • může blokovat a odblokovat uživatelům přístup do wikipedie

Jinak je to běžný uživatel se stejnými právy jako ostatní editoři. Výše zmíněné činnosti se používají jen vyjímečně a v souladu s vůlí ostatních. Pokud se obrátíte na jkb nebo kohokoliv jiného, výsledek je stejný.

Maily tu fungují tak, že pokud uvedete mail, je možné Vám na něj psát, ale není nikde vidět (nevidí jej ani správci). Zpáteční adresu mailu uvidí až příjemce. --Postrach 12:58, 23. 8. 2006 (UTC)

A ještě drobnost: Pokud je nějaký spor ohledně náplně článku, řeší se veřejně na diskusní stránce (například zde, pro větší spory jsou speciální stránky stránky). Separátní jednání o obsahu článků se obvykle nevedou. --Postrach 13:02, 23. 8. 2006 (UTC)

To snad nemylslite vazne...

Jak vam dokazat, ze se na nej strilelo? A s tema demonstracema je to uplny nesmysl. Vy jste ten artikl zmenily v uplny nesmysl... Pokud o tom nedokazete rozume jednat a budete pouzivat takovyhle prinicpy, ze napiseste, ze to, ze na me nekdo strilel, muze chapat jako atentat. Ale ostatni ne, je to jenom muj subjektivni nazor, co? Vite co, prosimvas, dokazte, ze U2 vydali vsechny desky, co maji v diskografii, dokazte, ze Karel Gott vydal ty desky...

Vis co, tak si to prepis sam. Jsem zvedavej, co tam z toho bude. A hlavne mi dokaz, ze se pan Jehlicka narodil v Mestci Kralove? Delej, dokaz to! Hm? A ze se narodil v roce 1977... Pozaduju bud upraveni toho artiklu tak, ze s tim budu souhlasit, nebo jeho cele stazeni.

Urážky z anonymních příspěvků 85.70.224.120 odstranil egg 17:15, 12. 9. 2006 (UTC)
  • Ad desky: To asi nedokážeme, protože to není pravda. Ty desky vydala vydavatelství. Dotyční je maximálně nazpívali. Pokud o tom existují doložitelné pochybnosti, mohou být samozřejmě zmíněny.
  • Ad atentát: tohle nejsou ani noviny, ani diskusní fórum. Platí tu poměrně pevná pravidla - zkuste se kouknout na wikipedie:co Wikipedie není a Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu. V rámci těchto pravidel zde prostě to, co jste původně napsal, být nemůže. Ani teď to není dokonalé (o demonstracích jsem našel dost rozporuplné informace, třeba někdo najde lepší), ale to upraví další editoři. Pokud se Vám jedná o prosazení vlastní pravdy, která není doložitelná, pak wikipedie není vhodným místem.
  • Ad oslovení: pokud budete používat tahle oslovení, asi si vysloužíte zablokování účtu. Pro tenhle slovník jste zvolil špatný lokál.
  • Co se týče stažení: zkuste se podívat na spodek stránky, kde je vypsána licence, pod níž jste svůj příspěvek uveřejnil.

--Postrach 13:32, 23. 8. 2006 (UTC)

Rozsah článku[editovat zdroj]

Zatím jsem nepochopil, proč je "Incidentu v České Lípě" věnováno v článku tolik místa. To je pan Jehlička natolik důležitou osobou? Rozsah této kapitolky nemá daleko od rozsahu popisu sarajevského atentátu na stránce Gavrilo Princip. Podle mě by celému článku jakožto jednomu z hesel v encyklopedii bohatě dostačovalo 10 řádků a to je ještě až až. --Amic 18:44, 23. 8. 2006 (UTC)

Klidně to proklestěte. Já jsem nevěděl jak. --Postrach 18:48, 23. 8. 2006 (UTC)

Obsah článku vložený sem anonymem[editovat zdroj]

Jiří Jehlička


Tři nepříliš úspěšné demonstrace proti Jiřímu Paroubkovi spolupořádal s Janem Šináglem na Václavském náměstí v Praze v červnu 2006 z důvodu údajného růstu moci premiéra Paroubka a porušování základních lidských práv v Česku.

V červenci 2006 v České Lípě Jiří Jehlička nezastavil dopravní policejní hlídce a unikl následnému policejnímu pronásledování. J. Jehlička později událost vysvětloval jako záměrnou snahu policie připravit ho o život, protože prý odhalil spojení ruskojazyčné mafie s vládnoucí Českou stranou sociálně demokratickou. Tato informace však vzbuzuje u některých lidí značné pochybnosti o duševním zdraví pana Jehličky, protože je velmi nepravděpodobné, že by takovou případnou nájemnou vraždu páchal pachatel ve skutečném policejním voze a nikoliv v civilu. Je dost podivné, že by se v teamu těchto podle Jehličky policejních nájemných vrahů našel svědek, kterému by šlo o spravedlnost a svědčil tedy proti policistům (za "pravdivé" svědectví byla vypsána lidmi kolem Jehličky odměna 5000 EURO, kdoví jestli ne ze zdrojů ruské mafie). Podivný je rovnež počet zúčastněných údajně k vraždě najatých policejních vozidel - 8. Pan Jehlička se snaží spolu s politickou stranou ODS démonizovat Jiřího Paroubka v očích veřejnosti, což se mu částečně daří. Pan Jehlička je nevěrohodná osoba, na jeho vozidle jsou loga GUN BALL a nápis tajný závod. Je možné předpokládat, že se jedná o závod utajovaný před policií, ve kterém se porušují pravidla silničního provozu. Pan Jehlička je neskutečně zlý člověk a to je objektivní informace, která by neměla být smazána z Wikipedie.

Zdroje zde: http://us.f2.yahoofs.com/users/44530e77m8320e28b/2a80scd/__sr_/b9b2scd.jpg?phI3rKFBH6IDU_m7 a zde: http://jan.sinagl.cz/phpbb2/viewtopic.php?t=708&start=45 212.80.64.66 00:02, 10. 10. 2006 upravil a podpis doplnil --Aktron 22:05, 9. 10. 2006 (UTC)

Jiří Jehlička[editovat zdroj]

Oficiální verze: dočetl jsme se, že veškerá obvinění proti této osobě byla stažena. Musím si tedy položit otázku co je na této osobě tak důležitého, že policisté co střílejí si musí vymýšlet fiktivní útok na veřejného činitele ??!!

To dokazuje, že na jeho osobě má někdo zájem a výrazně to důvěryhodně jeho osobu. Jsme z České Lípy a až se o něm hodně mluví tak pouze v rovině neověřených informací, co se týče těch ověřených tak je to zajímavý člověk – nikoliv člověk spjatý s podsvětím.

Z toho mi plyne, že mnoho dezinformací je vytvářeno kolem této osoby samotnou policií a to pouze v rovině pomluv, báchorek, které jsou šířeny pomoci lidí, kteří ho ani neznají. Nikdo mi vlastně v ČL nepotvrdil, že ho zná osobně. Vlastně je to docela asi uzavřený člověk k okolí co je tak trošku výstřední.

Co se týče jeho nápisu na voze GumBall, nikdy se neúčastní jakýchkoliv honiček a dokonce a v tuningovém klubu na netu o něm píšou jako o umírněném řidiči. Suma sumárum asi hodně někom ze státní správy vadí, jinak by to ndávalo smyl.

Pokud tady u něm někdo píše negativa a´t se úpodepíše a uvede věrohodný zdroj !!!

Výměna manželek[editovat zdroj]

Opravdu si myslím, že to v článku nemá být, a tak jsem to odmazal.--Rosičák (diskuse) 27. 7. 2014, 16:26 (UTC)

Souhlasím. --Jvs 28. 7. 2014, 10:14 (UTC)

Odkaz do obchodního rejstříku[editovat zdroj]

Přímý odkaz do obchodního rejstříku nefunguje - tamější systém zřejmě nepodporuje hluboké odkazování. --Jvs 28. 7. 2014, 16:23 (UTC)

Problémem je časová platnost odkazu. autorizační kód, který je součástí linku, funguje asi jen 30 minut. Poté už to nefunguje a je třeba znovu zadat do vyhledávání společnost nebo IČO. Na obsahu se ovšem nic nemění, všechny zápisy pořízené před přístupem včetně historických přístupné jsou dostupné. Tak nevím jak na to...--Rosičák (diskuse) 28. 7. 2014, 17:08 (UTC)
Tak snad jsem našel řešení. --Jvs 28. 7. 2014, 18:14 (UTC)