Diskuse:Islám

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Archivy
Archivy

Švédsko[editovat zdroj]

Díky zájmu Evropské unie jsou však v posledních letech realizovány projekty na integraci národnostních a náboženských menšim do většinové společnosti, které se zdají být v některých zemích úspěšné (např. Švédsko).

Švédsko úspěšně integrovalo muslimskou menšinu a já jsem Mohamed. [[1]]

No, ve Švédsku jsem byl a integrace muslimů, alespoň podle mínění obyvatel např. Malmo, tam opravdu neprobíhá příliš šťastně, nicméně na druhou stranu nejsem obeznámen s tím, jak vlastně EU integruje, tudíž jsem doplnil "více či méně úspěšné" do uvedené věty. Prosím někoho, kdo je více obeznámen, aby to rozvedl, upřesnil smazal nebo jakkoliv jinak zpřesnil.--atom

V Malmö, nebo na Stockholmském předměstí, kde je výrazná somálská komunita, to s integrací opravdu nevypadá slavně a na ulicích není příliš bezpečno. V Malmö jsou dokonce místa, kam se bojí jezdit záchranka a dokonce i policie. Proto bych s nějakým hodnocení soužití byl velmi, ale opravdu velmi opatrný. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Vladimír Škopek (diskuse)

""Mohamed se nikdy nepovažoval za vůdce křesťanů ani židů, jelikož jejich církve považoval za heretické, odpadlické, které se odchýlily od správné cesty Boží."" To je hledisko islámského pravověří, historikové bývají často jiného názoru. Od židovství se podle řady názorů Mohamed distancoval, až když jej sami židé odmítli.

mimo to sami muslimove povazuji abrahama (ibrahim) mojzise (musa) davida (dawú) jezise (ísá) za proroky. o snahu mohameda vychazet dobre s zidy svedci i to ze oznacil jako modlici smer (qibla) jako jeruzalem az v roce 624 se meni na mekku v dusledku toho ze zide v nem "nepoznali" jejich mesiase... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 77.48.147.162 (diskuse)

První vojenské neúspěchy[editovat zdroj]

Kapitola "První vojenské neúspěchy" by v článku Islám měla být obsažena. Třeba stručněji, ale měla. Rozvinout je ji pak možné v "Křižáckých výpravách" -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 160.217.166.145 (diskuse)