Diskuse:Irská píšťalka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobry den, domnivam se ze oznaceni "Irska fletna" patri spise k irske pricne fletne nez k whistle. Oznacit irskou whistle za fletnu povazuji prinejmensim jako matouci. Kmarty (diskuse) 9. 9. 2014, 15:43 (UTC)

Wikipedie se snaží ctít očekávané názvy a takovým názvem prakticky jistě není „irská whistle“ – gůgle najde jen pár výskytů tohoto sousloví a vesměs to nejsou žádné příliš autoritativní zdroje. Proto jsem neváhal s přesunem na zjevně častěji používaný název. Proti dalšímu přesunu na irská píšťalka v zásadě nejsem – podle gůglu se takový název také používá. --Tchoř (diskuse) 17. 9. 2014, 20:55 (UTC)

OK. Ne ze bych byl vyslovene nadsen, ale porad lepsi "irska pistalka" nezli "irska fletna". Jinak hadam ze najit autoritativni zdroj v cestine by bylo zhola nemozne (jde o lidovy nastroj - a pokud by se clovek drzel terminologie hracu, pak jsme zase u "whistle").
No nic. Akorat se priznam ze mam ted strach s tim zase hybat, abych v tom neudelal podobny gulas jako prvne. --Kmarty (diskuse) 17. 9. 2014, 21:38 (UTC)

ad Přesun: Ja jsem za. Uz mam i pripraveny nastrel pro clanek "Irska pistala". --Kmarty (diskuse) 18. 9. 2014, 16:09 (UTC)