Diskuse:Hráčské statistiky Petry Kvitové

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tabulka uvádějící výsledky na okruhu WTA není přesná. Grand Slamy nejsou součástí okruhu WTA, čili Wimbledon v této tabulce nemá co dělat. --Quesh (diskuse) 26. 7. 2013, 17:39 (UTC)

Můžete to nějak doložit? --Hrhr2 (diskuse) 26. 7. 2013, 17:43 (UTC)
Pro začátek doporučuji tento oficiální termínový kalendář pro rok 2013, konkrétně poznámku pod čarou, kde se píše, že, cituji "Grand Slams and Fed Cup are NOT WTA Events," případně si pročíst pravidla WTA. Dodatek: pochopitelně to analogicky platí i pro ATP. --Quesh (diskuse) 26. 7. 2013, 18:46 (UTC)
Nemáte pravdu. „are not WTA Events,“ pouze znamená, že grandslamy neorganizuje WTA, respektive u mužů ATP, ale ITF. To nic nemění na faktu, že grandslamy jsou integrální součástí okruhů ATP a WTA:
Grandslamy nepořádá WTA (ani ATP), proto Wimbledon v tabulce turnajů WTA nemá co dělat. Víc netvrdím, víc nežádám. --Quesh (diskuse) 26. 7. 2013, 19:43 (UTC)
Povšimněte si úvodní věty v sekci Chronologie výsledků: Uvedeny jsou pouze výsledky v hlavních soutěžích turnajů WTA Tour,..., Wimbledon je součástí WTA Tour, o tom není pochyb, vy hovoříte o WTA, což je rozdíl (viz níže).--Kacir 26. 7. 2013, 19:58 (UTC)--Kacir 26. 7. 2013, 19:58 (UTC)
Wimbledon je součástí kalendáře WTA, ale není součástí WTA Tour, o tom není pochyb. WTA je organizace, WTA Tour (=okruh WTA) jsou turnaje pořádané WTA, turnajový kalendář WTA je WTA Tour + Grandslamy + týmové soutěže. --Quesh (diskuse) 26. 7. 2013, 20:13 (UTC)
Možná je nepořádá přímo WTA Tour, ale jsou součástí WTA Tour, nebo se pletu?--Hrhr2 (diskuse) 26. 7. 2013, 19:19 (UTC)
Nejsou, viz co jsem psal výše. --Quesh (diskuse) 26. 7. 2013, 19:44 (UTC)
Směšujete dvě věci: WTA a WTA Tour (WTA nerovná se WTA Tour). WTA je řídící organizace, nikoli okruh, a WTA Tour je naopak vlastní tenisový okruh. Citace: „are not WTA Events,“ hovoří o WTA (řídící organizaci (která je neorganizuje), nikoli o WTA Tour (vlastním okruhu). Kalendáře WTA/ATP Tour, tedy okruhů, GS zahrnují ve svém programu. Takový zdroj jste sám dodal. Mimochodem, pokud by platilo vaše tvrzení, musel byste napsat jakého okruhu jsou grandslamy vlastně součástí?--Kacir 26. 7. 2013, 19:53 (UTC)
Nesměšuji, okruh WTA aka WTA Tour jsou turnaje pořádané organizací WTA, viz pravidla. Kalendář turnajů WTA, což je to, na co jsem sem dával odkaz a co vy považujete za WTA Tour, pochopitelně obsahuje i Fed Cup i Grandslamy. Mimochodem, Váš výše zmíněný (a jediný) argument, že GS jsou součástí WTA Tour, protože se body a peníze z něj započítávají do žebříčku, je minimálně nepřesný. Do žebříčku se totiž počítají i body a peníze z turnajů kategorie ITF, které snad ani Vy nepovažujete za součást WTA Tour. Grandslamy jsou samostatná kategorie, ostatně jako týmové soutěže. Ale pokud byste je mermomocí chtěl někam napasovat, tak do okruhu turnajů ITF, neboť ITF je organizuje (i když nejpřesnější je samostatná kategorie). --Quesh (diskuse) 26. 7. 2013, 20:11 (UTC)

┌────────────────────┘

  • Pokud jde o pravidla, tak ta hovoří jasně (WTA Rules)
    • s. 2 : Women's Tennis Association / 2013 Official Rulebook, (c) WTA Tour, Inc.; WTA and WTA Tour are registered trademarks of WTA Tour, Inc. (to uvádím jen k vaší části příspěvku: Kalendář turnajů WTA, což je to, na co jsem sem dával odkaz a co vy považujete za WTA Tour). Kalendář turnajů WTA je kalendářem turnajů WTA Tour.
    • s. 121: Tournaments
      • V. Tournaments Categories
        • The Tournament categories for rankings Tournaments on WTA Calendar are comprised of Grand Slams, the WTA Championships and WTA Tournaments. (tedy WTA Tour zahrnuje turnaje Grand Slamu, Turnaj mistryň a turnaje WTA)
  • Grandslamy nelze řadit do okruhu ITF, jak tvrdíte. Ženský okruh ITF a mužský okruh ITF obsahují jiné turnaje, a to zejména pro hráče nižší výkonnosti, kteří se snaží do nejvyšší úrovně tenisu ATP Tour a WTA Tour dostat.--Kacir 26. 7. 2013, 20:56 (UTC)


  • Pravidla jsem četl, včetně Vámi citovaného úseku.
    • Z čeho konkrétně vyvozujete, že kalendář WTA je totéž co WTA Tour? Nic takového totiž z této sekce nevyplývá.
    • Ve větě "The Tournament categories for rankings Tournaments on WTA Calendar are comprised of Grand Slams, the WTA Championships and WTA Tournaments." se hovoří o Kalendáři WTA, ne o WTA Tour. Přesněji, že WTA Kalendář obsahuje Grandslamy, TM a turnaje WTA.
  • Proto jsem taky psal, že Grand Slamy jsou samostatná kategorie. --Quesh (diskuse) 26. 7. 2013, 21:28 (UTC)

┌─────┘

  • Z čeho konkrétně vyvozujete, že kalendář WTA je totéž co WTA Tour?
    • strana 2: (c) WTA Tour, Inc. (vždyť je to autorské dílo WTA Tour; nebo je kalendář turnajů WTA kalendářem Českého tenisového svazu, ITF nebo ATP? Musel byste doložit zdrojem, čeho nebo koho jiného je kalendář WTA, a že se oficální pravidla WTA mýlí.)
  • Proto jsem taky psal, že Grand Slamy jsou samostatná kategorie.
    • Ano jsou samostatnou kategorií okruhu WTA Tour. Co je na tom nepochopitelného?

Vlastně nechápu tuto zbytečné diskusi. Článek nepojednává pouze o WTA, a to ani sekce Chronologie výsledků, ale o tenisových statistikách obecně. Úvodní věta sekce má zdůvodnit fakt, že tabulka neuvádí podkategorii turnajů WTA International v první části, ale naopak ji započítává ve druhé části (číselné přehledy). Tuto informaci přesunu do poznámek a další diskusi zjevného faktu, že Grand Slam je kategorie na okruhu WTA Tour, není třeba řešit.--Kacir 26. 7. 2013, 22:00 (UTC)

A dodávám, co už jsem se snažil otištěním výše jednou sdělit: WTA and WTA Tour are registered trademarks of WTA Tour, Inc. / WTA je registrovaná ochranná značka WTA Tour.--Kacir 26. 7. 2013, 22:06 (UTC)

  • Co má společného fakt, že WTA Tour je ochrannou známkou WTA - o ničem jiném totiž vámi citovaná věta nemluví - s otázkou, jestli kalendář WTA je totéž, co WTA Tour? Mimochodem, já jsem doložil několika zdroji, proč Grandslamy nejsou součástí WTA Tour, vy jste zatím nepředložil jediný relevantní, který by tvrdil opak.
  • Grandslamy jsou součastí WTA kalendáře. Doložte, že WTA kalendář je totéž, co WTA Tour.

Nepovažuji tuto diskuzi za zbytečnou, stále tvrdím, že tabulka ohledně turnajů WTA v tomto článku je nepřesná (minimálně proto, že GS není turnaj WTA) a doložil jsem, proč (ale jestli Vás to uklidní, měnit ji nebudu, abych tu situaci nehrotil ještě víc, než je).

Tvrzení, že Grandslamy jsou zjevně součástí WTA Tour je dost odvážně, vzhledem k tomu, že jste nebyl schopen doložit relevantní zdroj, který by toto potvrzoval. A dodávám, že trojí opakování věty, že WTA je registrovaná ochranná značka WTA Tour vůbec nic neříká o tom, jestli jsou GS součástí WTA Tour. --Quesh (diskuse) 26. 7. 2013, 22:35 (UTC)

Ovšem tabulka i článek obsahují i jiné výsledky, než pouze ty vztažené k WTA. Nyní jsem do sekce Poznámky zanesl informaci o kategorii Grand Slamu, jako součásti WTA Tour, tedy kalendáře WTA. Vy jste výše uvedl, že byste Grand Slam, abych použil vašeho přirovnání, „napasoval“ do okruhu ITF, což lze jednoduše vyvrátit odkazem na náplň daného okruhu ITF. Můžete prosím poskytnout rozpis WTA Tour bez Grand Slamu, respektive něco z čeho vycházíte? Tento seznam to asi nebude. Rozumím slovním nuancím „kalendář WTA“ a „okruh WTA“. Pokud ale kalendář WTA není totožný s okruhem WTA, pak tady chybí jedna tenisová série probíhající po celém světě, která se někde skrývá, anebo WTA Tour vůbec neexistuje. Lze také zpochybnit informaci přímo v článcích, které tvrdí, že jsou GS součástí příslušných okruhů: českém, anglickém, nebo heslo přímo rekategorizovat.--Kacir 27. 7. 2013, 00:06 (UTC)
Tabulka zmiňující finále WTA zmiňuje jenom výsledky vztažené k WTA. Výše jsem také uvedl, že sám považuji napasování GS na okruh ITF za nepřesné, takže nechápu, proč mi vytýkáte zrovna toto. Rozpis WTA Tour nez Grandslamu nemám, z čeho vycházím jsem tu už zmínil několikrát. Proč by měla chybět jedna série, vždyť jsem už výše zmiňoval, že WTA Tour (což podle mě není nic jiného než anglický název pro okruh WTA), neboli turnaje pořádané WTA (což FC ani GS nejsou) je podmnožinou WTA kalendáře, čili že WTA kalendář = WTA Tour + GS + Fed Cup. Mimochodem tutéž rovnici jste mi sám citoval. Z toho také vyplývá, že žádná tenisová série nechybí. --Quesh (diskuse) 27. 7. 2013, 00:38 (UTC)
  1. Zdroj, který tvrdí: WTA kalendář = WTA Tour + GS + Fed Cup? Jinak je to vlastní výzkum.
  2. Proč jste nenapadl další kategorie: Turnaj mistryň a WTA Tournaments (Premier/International), po vzoru kategorie Grand Slamu, že také nejsou součástí okruhu WTA Tour? Vždyť jsou shodně jako Grand Slam v oficiálních pravidlech uváděny pouze v rámci kalendáře WTA, nikoli jako turnaje WTA Tour!
  • pravidla WTA, s. 7
    • 8. Administration
      • The WTA is administred and governed by WTA Tour, Inc. (referred to herein as "WTA Tour" or "WTA")… , což znamená, že jsou v textu těchto pravidel všechny tři termíny rovnocenné, synonymní:
        WTA Tour, Inc. = WTA Tour = WTA
        , tedy WTA Calendar znamená totéž, co WTA Tour Calendar.--Kacir 27. 7. 2013, 01:36 (UTC)
  1. Jesli je toto vlastní výzkum, pak je vlastním výzkumem i Vaše tvrzení.
  2. Protože na rozdíl od Grand Slamů jsou tyto organizovány přímo WTA. Což je mimochodem v těch pravidlech také zmíněno.
  • Toto pravidlo ale v tom případě podporuje mé tvrzení, že věta "Grand Slams and Fed Cup are NOT WTA Events." znaméná, že GS a FC nejsou součástí WTA Tour. --Quesh (diskuse) 27. 7. 2013, 13:23 (UTC)
  1. Dle ofic. pravidel znamená WTA Calendar = WTA Tour Calendar se třemi kategoriemi (GS, TM a turnaje WTA), žádný jiný kalendář turnajů neexistuje.
  2. Na tom nezáleží, kdo je organizátorem turnajů. Zásadní je, jestli pravidla přímo formulují kategorie WTA Tour. A tak je tomu na straně 121.
  3. To opět není v rozporu. GS skutečně nejsou WTA Tour Events, ale ITF Events (událost organizována ITF, nikoli WTA). Ovšem nikde nestojí, že: "GS is NOT part of WTA Circuit," naopak v pravidlech stojí, že GS jsou jednou z kategorií kalendáře WTA.
Jen dodávám, oficiální stránky WTA v náhledu vyhledávání užívají spojení: Wimbledon – WTA Tour u Grand Slamů, respektive Tournaments | WTA Tennis English – WTA Tour u kalendáře turnajů, nebo viz Změna tvorby žebříčku WTA, 2007
Diskuse, zdá se, již stojí na místě, takže z mé strany vše. Další reakci nevylučuji, ale lépe se po dlouhé diskusi věnovat tvorbě. Zdraví.--Kacir 27. 7. 2013, 17:11 (UTC)
  1. Ani netvrdím, že existuje více kalendářů. Ale tvrdím, že WTA Tour není totéž, co WTA Kalendář. A nic z toho, co jste dosud předložit, nedokazuje opak.
  2. Strana 121, ani žádná jiná, neříká, že GS jsou součástí WTA Tour.
  3. Je. Jestliže platí, že WTA=WTA Tour, tak zároveň musí platit, že "Grand Slams and Fed Cup are not WTA Events" = "Grand Slams and Fed Cup are not WTA Tour Events."
S posledním odstavcem každopádně souhlasím. --Quesh (diskuse) 27. 7. 2013, 18:11 (UTC)

┌───────────────┘ Několik citací z oficiálních tiskových zpráv ohledně kalendářů WTA:

  • The 2009 Tour calendar features 55 tournaments (inclusive of the four Grand Slams, which are not operated by the Tour) across 31 countries – Kalendář okruhu 2009 představuje 55 turnajů (včetně čtyř Grand Slamů, které nejsou pořádány Tour) [1]
  • The Sony Ericsson WTA Tour announced today its calendar for the 2011 season, featuring 52 tournaments and four Grand Slams in 32 countries. [2]
  • ročenky uvádí turnaje okruhu formou: 58 Events (including 4 Grand Slams events) in 33 countries plus Fed Cup (2013, s. 21
  • to, že je GS součástí jediné „tour“ vychází z rozhodnutí Billie J. Kingové, učiněného již v roce 1973, která všechny ženské profesionální turnaje sjednotila do jediného okruhu: „1973 – Billie Jean King founded the Women’s Tennis Association, uniting all of women’s professional tennis in one tour.“ (uvádí každá ročenka WTA, 2012, s. 4
  • pokud jde o oficiální terminologii: okruh nenese jméno WTA Tour, proto takové spojení pravidla neuvádí, ale je pojmenován jako WTA.--Kacir 28. 7. 2013, 08:55 (UTC)