Diskuse:Hovawart

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

vložený text je autorské dílo volné

Já nevím, zatím jsem se vyhýbala kopírování standardů, ale taky myslím, že by to mělo jít. POčkáme, co k tomu řeknou ostatní. --Karakal 16:03, 14. 3. 2006 (UTC)myslím, že standard je dobrý začátek pro informovanosti veřejnosti o plemeni Hovawart na těchto stránkách.

Hovawart[editovat zdroj]

neměl jsem v úmyslu, aby standard byl jedinou náplní odkazu Hovawart

Nejsem tak uplně proti, asi tu částečně být můžou, i když na en myslím standardy opsané nemají. Ještě to projdu. Jen dodám en:Hovawart. Sem tedy patří jen stručná charakteristika a historie a tak, na standard spíš odkaz někam ven, třeba na stránky klubu. --Karakal 16:09, 14. 3. 2006 (UTC)

dobrá. upravím článek o plemeni hovawart. vložím stručný článek z historie (lze použít ze standardu + dopíšu zdroj) a dále spíš jen stručné články o plemeni. bylo by to možné?

Asi ano, pokud lze opravdu použít historii ze standardu. Já dodám nějakou fotku. Jednu vlastní a něco z commons. Kdo umí vyrábět infoboxy udělá infobox a určitě společně vytvoříme pěkný článek. --Karakal 16:20, 14. 3. 2006 (UTC)

odkaz na standard[editovat zdroj]

Nějak nesleduju politiku infoboxů u psů, ale proč vede odkaz na standart na dokument v angličtině? Nebo z infoboxu to jde na ten skutečný v en a na české se odkazuje na konci textu?. No rozhodně na konec odkazy v češtině přijdou, ale zajímá mě to do budoucna, kdybych takový infobox někdy tvořila. --Karakal 16:54, 14. 3. 2006 (UTC)

Tak ještě, musí tu být odkazy na stránky klubů všech možných států? Ty budou na stránkách o plemeni v patřičném jazyce. --Karakal 17:03, 15. 3. 2006 (UTC)


Ten odkaz vede přímo na hlavní ústředí FCI, takže je v angličtině. Český standart je stopro na stránkách českého klubu.

@ Karakal:Také si myslím, že odkazy na kluby všech možných států jsou zbytečné.

Což se týče nového infoboxu, nic proti tomu, ale potom bych poprosila kolegu Ladislava, aby stejně upravil i všechny ostatní taxoboxy na psích článcích, ať to nějak vypadá. --Bodlina 20:32, 15. 3. 2006 (UTC)

"Rozhodně se Hovawart nehodí do rukou egoistického, tvrdého výcvikáře a ani eventuální rady těchto typů výcvikářů na místních kynologických cvičištích nelze doporučit – spíše před nimi varovat."

Mě by zajímalo, jak vypadá takový "egoistický výcvikář"? - Když se zde podívám na výklad hesla egoismus, tak mě napadá jedině snad to, že si dovoluje sobecky brát ve svůj prospěch peníze za výcvik, místo aby to dělal altruisticky zadarmo v rámci lásky ke zvířatům a páníčkům ... :-)

Myslím si, že takovéto formulace by se lépe vyjímaly na nějakém osobním blogu pseudohumanisticky laděného odpůrce "násilí" na zvířatech, než v encyklopedii kladoucí si ambice působit aspoň trošku nestranně a seriozně. S myšlenkou, která se za tímto odstavcem skrýva, tj. že k hovawartovi nelze přistupovat némlich stejně jako například k ČSV, sice souhlasím, ale tak, jak je to napsané, je to s prominutím blábol. Dobrý kynolog chápe, že každé plemeno je jiné, ale nejen to, že též každý jedinec je jiný, rozdílné jsou i možnosti páníčků, a doporučí odpovídající postup. Varovat před radami špatných kynologů je tak nějak na nic, to je jasné "by definition" - kdo by si dobrovolně nechal uvařit oběd od špatného kuchaře nebo postavit dům od špatného zedníka ... Ale dobrý od špatného se nepozná podle toho, jestli zrovna nějakého problémového psa hází na záda, i když existují zastánci názorů, že vše lze vyřešit aniž by se psovi "zkřivil chloupek". Chtěl bych je ovšem vidět, jak nějakému ostřejšímu psu, který se právě rozhodl zaútočit na život a na smrt na alfa pozici, tak místo aby jej fyzicky zpracovali, tak vysvětlují, že nedostane pamlsek nebo hračku, když bude zlobit ... To už je ovšem taky jen můj POV, ovšem opačný než je v článku, tento si tedy zaslouží NPOV - někdo nezaujatý dejte to prosím dokupy. --209.132.186.34 14. 1. 2011, 11:08 (UTC)

Díky za upozornění. Větu jsem již z článku vyhodil a zbytek v části povaha se pokusil dozdrojovat. Článek by ale chtěl předělat celkově (což si výhledově vezmu na starost) a dozdrojovat kompletně. Literaturu k dispozici mám, jen času moc ne, takže to nebude hned. Vzhledem k odstranění sporné věty odstraňuji i zpochybnění neutrality. --Faigl.ladislav slovačiny 14. 1. 2011, 12:54 (UTC)