Diskuse:Havlovice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím, že bude třeba to trochu probrat a wikifikovat, ale hlavně jsou k tomu třeba zdroje. Nejlépe navázat alespoň trochu drobnou spolupráci s autorem a nějak mu to slušně a v klidu vysvětlit, jak může přidávat zdroje. Pokud nic neopsal, jak tvrdí, neměl by s tím být problém. A pokud je to skutečně seskládané ze střípků, jak též tvrdí, pak je skutečně třeba těch zdrojů. --Ria 28. 6. 2010, 17:10 (UTC)

Pokud tedy bude ochoten slušně jednat, zvláště když i tvrdí, že v článku/cích jsou úmyslné chyby. --Ria 28. 6. 2010, 17:14 (UTC)

Určitě wikifikovat, jak vybízí jeden z odkazů šablony vložené šablony upravit, a to jsem to nečetl, jen proskroloval. Podívám se na to později, pokud bude čas. --Wespecz 28. 6. 2010, 17:16 (UTC)

Pár návrhů:

  1. Oddíly Národnostní složení, Počet obyvatel, Náboženské vyznání bych zařadil do oddílu demografie. Mrknu se na to jak jen to půjde. Struktura bytového fondu a Vývoj počtu domů by šly dát do oddílu Územní vývoj + doplnit případně mapami. Všechny údaje statistického úřadu pak samozřejmě ověřit.
  2. Spolkový život zestručnit a dát do kultury, stejně tak Školství.
  3. Průmysl, obchod a služby a Zemědělství sloučit.
  4. Turistický ruch buď k hospodářství (spíše), nebo k pamětihodnostem, ty je třeba probrat.
  5. Významní rodáci a osobnosti, jež významně ovlivnily život obce->
  6. V databázi jsem žádnou Pamětní knihu obce Havlovic, je to jeden z hlavních zdrojů, atkže hledám dál, o co jde.

Toť zatím vše, na něco se hned mrknu. Celkově by článek mohl být kvalitní, kdyby bylo vybráno to důležité a dobře by to bylo ozdrojováno, škoda, že autor tak nečinil. --Ria 28. 6. 2010, 17:42 (UTC)

Všechno zrevertovat[editovat zdroj]

Návrh Mirka256 se mi velmi zamlouvá. Ještě spíše bych ale byl pro zrevertování všech úprav uživatele 88.102.46.234 na poslední verzi před jeho zásahem. A to nejen tento článek, ale všechny, které upravoval. Nemám totiž důvod nevěřit tomuto vyprázdnění stránky se zdůvodněním, že článek je jen snůškou nesmyslů, když i sám přispěvatel přiznal, že do článků schválně vložil nesmysly. Takové jednání považuji za plíživý (lstivý) vandalismus. Tento uživatel nemá mou důvěru--Wespecz 28. 6. 2010, 17:52 (UTC)

Taky mne to už napadlo, všechno odstranit, je ale třeba, aby se na tom tedy shodli všichni. --Ria 28. 6. 2010, 17:59 (UTC)
Přesně tak. Protože se to netýká jen tohoto článku, ale více, přemýšlím o tom, že by se Pod lípu mohlo založit hlasování. --Wespecz 28. 6. 2010, 18:03 (UTC)


Já se přiznám, já mu do článku dal upravit, a reakce byla [1]. Jinak myslím, že jeho články nejsou až tak špatné, ale je bohužel nemožná komunikace. Nějak stejně reaguje na všechny, a myslím upravil toho více z různých IP adres. Mám podezření na více věcí. Např. [2] není nutné opravdu vypsat všechny druhy hub co rostou v lese, podle mě nějak rostou všude, kdybychom takto psali všechny články, byla by to je botanika a nějak to není čtivé. Bohužel je to seznam poloviny obvyklých druhů hub v ČR.--Mirek256 28. 6. 2010, 18:17 (UTC)
Doufejme, ale to, že řekl, že schválně vložil do článků chyby, hovoří za vše. --Wespecz 28. 6. 2010, 18:44 (UTC)
Je škoda, že informace, které patrně má k dispozici nevyužil, jak by měl, případně si nenechal pomoci, rádi bychom mu jistě pomohli a mohl tak vzniknout pěkný článek. --Ria 28. 6. 2010, 18:56 (UTC)

Cituji dvě věty:

  • Bohužel výkyvy počasí v posledních letech se projevují i ve výskytu hub. Jejich množství i druhová rozmanitost se zmenšují, začíná převažovat hořký hřib žlučník, který tvoří koberce i o několika desítkách plodnic, stále méně se dají najít václavky či kotrče, klesá i počet masáků a podobně dopadá i řada druhů nejedlých či jedovatých hub.
  • Dříve hojně se vyskytující slepýš křehký a oba druhy ještěrek z přírody Křižanova skoro vymizely, neboť naposled byl zaznamenán výskyt slepýše v loňském roce až u Brzic. Nejbohatší skupinou místní fauny tak jsou ptáci, ať již jde o káně lesní, jestřába lesního, poštolku obecnou, občas zaběhlou koroptev polní, od Rozkoše zalétajícího racka chechtavého, kukačku obecnou, strakapouda velkého, sporadicky viděného datla černého, v hejnech se objevujícího skřivana polního, konipase bílého, obtížného a přemnoženého vrabce domácího či sýkoru koňadru.

Citováno z článku Křižanov (Hořičky). --Mirek256 28. 6. 2010, 18:27 (UTC)

Návrh na reverty přednesen Pod lípou. --Wespecz 28. 6. 2010, 18:44 (UTC)