Diskuse:Hadždž

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Úžasný článek, velice dobře připravený. Podzemniku, díky! Moje připomínky:

  • čeština je hlavní problém, překlepů moc není, ale občas tam věty vypadávají z vazby a tak podobně; pokusím se to zkorigovat, jak budu mít čas, teď ale stojí ve frontě Emír :-) čili pokud by se toho ujal někdo jiný, tak by to bylo pěkné.
  • zvětšil bych trochu ta schémata poutě pomocí parametru upright (možná tak na 1.3, chce to vyzkoušet) protože jsou titěrná a špatně se mi čtou
  • do úvodu sice není zakázáno dávat řádkové reference, ale je to spíš neobvyklé, pokud jsou informace orefovány v textu článku; úvod by měl být co nejpřehlednější a j zbytečné jednu věc orefovat na dvou místech
  • "V roce 2008 se bude hadždž konat v první polovině prosince." - možná by bylo spíš lepší dát tam tabulku, kdy se h. koná v několika nejbližších letech, aby to nepřestalo být aktuální 15. prosince.

Ta čeština je ještě problém, ale po jejím vyřešení hned stříbrnou hvězdičku a šup do nominace na zlatou.--Ioannes Pragensis 12. 9. 2008, 07:09 (UTC)

Dobré odpoledne, děkuji moc za recenzi i pochvalu, potěšila mne. Obrázek jsem zvětšil, doplnil tabulku s dobou konání pouti v dalších letech. Ještě později do té tabulky dám stručný popis, nejdřív ale musím přijít jak na to. K té češtině – korektury jsem dělal několikrát, avšak stejně to nestačilo, už to asi nevidím. Mějte se pěkně, snad se na to někdo koukne. --Podzemnik 12. 9. 2008, 12:42 (UTC)

"V roce 2006 přišlo při stejné události o život 362 poutníků" - citovaný pramen hovoří o 345 lidech. Pravděpodobně pak ještě nějací zranění zemřeli, ale bylo by dobré to doložit.--Ioannes Pragensis 12. 9. 2008, 19:23 (UTC)

Opraveno, číslo se skutečně vyšplhalo na 362, doplnil jsem raději hned refy. Díky za provedené korektury, vážím si toho. --Podzemnik 12. 9. 2008, 20:54 (UTC)
Díky! Ještě mě napadlo, že by se do textu mohlo zakomponovat něco o ekonomické stránce pouti - kolik třeba ročně přináší peněz Saúdům, kolik to naopak jejich stát stojí, kolik jeden poutník utratí za průměrnou pouť a tak podobně, pokud se to někde dá dohledat.--Ioannes Pragensis 14. 9. 2008, 14:48 (UTC)
Dík za dobrý tip, někde jsem to tuším viděl, průběžně se pokusím doplnit. --Podzemnik 14. 9. 2008, 14:56 (UTC)