Diskuse:František Ferdinand d'Este

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

promiňte, ale František F. d Este byl velkej zabiják a řezník!!!jestli jse nečetli myslivost kde byl zveřejňen článek o jeho "myslivecké vášni" když dokázal za jedno dopoledne zastřelit přes 2000 vysoké.....tak promiňte ale tohle je hnus

Nevěřte všemu co čtete. Arcivévoda František Ferdinand měl svoje chovy zvěře určené pro hony. Jeho pracovní den byl natolik nabitý, že tak dlouho na honu nebyl, aby zvlád skolit tolik kusů za dopoledne. Není jediný, který by se věnoval takové lovecké vášni. V tabulkách zastřelených kusů zvěře Františka Ferdinanda předběhlo několik dalších šlechticů a mezi němi je i žena. Největšími střelci byli příslušníci anglické královské rodiny a počet jejich úlovků šel do desetitisíců. Lov byl prostě v té době sportem šlechty.-MichalL.


Pokud bychom předpokládali, že dopoledne znamená od 6 hodin ráno do 12 hodin v poledne, tedy 6 hodin v kuse, (nebo i jinak posunutých 6 hodin), pak to odpovídá 21600 sekund. Aby v této době stihl zastřelit 2000 kusů zvěře, musel by v průměru střelit jeden kus každých necelých 11 sekund. I kdyby lovil půl dne, tedy 12 hodin, bylo by to jeden kus za 22 sekund. Dá se to stihnout, když si uvědomíme, že takových 2000 kusů mu nebu¨de lézt samo před hlaveň (zvlášť když to bude bouchat jak o Božím těle), ale bude se muset za ní přemisťovat? --A.Vítek 18:58, 10. 4. 2006 (UTC)
Pokud použijeme citaci zdrojů zjistíme že to nebylo jedno odpoledne ale za dva dny a nebyla to vysoká, ale nízká:
Hrabě Clam?Martinic zorganizoval ve dnech 3. a 4. listopadu 1911 hon na zvěř nízkou, zajíce a bažanty, ve smečenské bažantnici, v lese Skalka a na polích u Slaného a Studněvse, při kterém bylo střeleno pět tisíc šest set šedesát dva kusů zvěře – zajíců a bažantů. Jenom sám arcivévoda zastřelil dva tisíce sto dvacet osm kusů. (http://www.myslivost.cz/media/clankyDetail.asp?IDCl=12615&IDR=&TypR=3)
což vychází na jeden kus za 43 sekund po dobu 24 hodin. --Li-sung 19:08, 10. 4. 2006 (U

Plány
Myslím,že není dobré tam dávat jeho plány (rozbití dualismu),mnohé plány panovníků zůstanou jen plány a nikdy se neuskuteční.A federalizace monarchie?dle jeho povahy se podobal spíš nějakým diktátorům,než demokratům--Adamar (diskuse) 18. 2. 2013, 10:54 (UTC)