Diskuse:Flexibilní výhybka (patent)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

K návrhu přesunu[editovat zdroj]

Znovu připomínám, že obecný termín flexibilní výhybka nebyl pro tento typ výhybky v českém jazyce doložen. Tento termín je dosud obecně používán pouze v železničním modelářství pro transformovatelnou výhybku, t.j. výhybku, kde lze upravit poloměr obou větví dle potřeby. Proto by se měl obsah vrátit do článku s názvem Výhybka RIGI-VTW 2000 a z článku flexibilní výhybka nejvýše udělat pahýl v kategorii železniční modelářství, anebo ho smazat úplně.--PetrS. 18. 7. 2011, 11:21 (UTC)

Nevhodný rozlišovač[editovat zdroj]

Rozlišovač by měl tuto výhybku odlišit od ostatních významů. Předpokládám, že další dva principy označované shodným či podobným názvem jsou (či by mohly být) rovněž patentovány, t. j. rozlišovač "patent" je nevhodný a nepostačující. --ŠJů 29. 7. 2011, 10:32 (UTC)

Jenže oni patentovány nejsou na rozdíl od popsaného patentu, proto je (patent) pro rozlišení postačující, nebo máme zde více patentů výhybek, které by se vzájemně míchaly dohromady? Myslím, že není potřebovat v jednání, jaké jste ukázal zde. --W.Rebel 29. 7. 2011, 11:14 (UTC)