Diskuse:Filozofické poradenství

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tento text vznikl překladem, sestřihem a rozšířením anglické stránky ve Wikipedii. Neboť anglická stránka je označená jako mírně zaujatá, možná bude později třeba text přepracovat či upravit. Překlad není zcela věrný. Některé věty jsem zhustil, jeden odstavec jsem přesunul jinam a vnesl jsem strukturu. Některé věty jsem pro opakovaný či irelevantní obsah vypustil. Článek není tak filozoficky hustý, jak by zasluhoval. Přesto článek zhruba vystihuje hlavní body filozofického poradenství a vysvětluje, jak se toto liší od psychoterapie. Protože nejsem filozofický poradce ani vyučený filozof, nevycházejí moje zde v diskuzi uvedená sdělení ze zkušenosti, nýbrž z důkladného uvažování a studia. --Daniel Polanský 18:10, 5. Črv 2004 (UTC)

Neencyklopedičnost článku[editovat zdroj]

Jsem autorem tohoto překladu; článek jsem přeložil z anglické Wikipedie. Jenže. Na anglické Wikipedii už původní článek není. Jak ukazuje i překlad, článek byl neencyklopedický, s chybějícími zdroji, připomínající volnou, akademickými pravidly nevázanou rozpravu. Rozhodně se nebudu zlobit, když s tímto článkem na české Wikipedii někdo provede něco zcela zásadního, například že ho smaže. Jiná možnost je ho zásadně upravit. Jiná možnost je ho ponechat, a patřičně označit. Byť neencyklopedický, alespoň má v pořádku copyright a obsahuje podnětné věci. --Dan Polansky 07:01, 21. 2. 2008 (UTC)

Německý článek[editovat zdroj]

Český článek je propojený s německým článkem, jenž obsahuje odkazy na zdroje, a má encyklopedičtější strukturu než původní anglický článek. Snad by hlava "Filozofické poradenství", či podle někoho "Filosofické poradenství", měla v encyklopedii být.

Četnosti:

Výraz Datum Google Rate Poznámka
"philosophical counseling" 21.2.2008 31 000 [1]
"filozofické poradenství" 21.2.2008 209 [2]
"philosophische Praxis" 21.2.2008 16 000 [3]
"career counseling" 21.2.2008 2 000 000 [4]

Ovšem četnosti ukazují nízkou relativní významnost výrazu "philosophical counseling" oproti podobně strukturovanému výrazu "career counseling".

--Dan Polansky 07:07, 21. 2. 2008 (UTC)

Filozofické vs filozofické[editovat zdroj]

User:Aktron při přesunutí na "Filosofické poradenství" z "Filozofické poradenství" zmiňuje dohodu na hlavním článku, kterým snad myslí Diskuse:Filosofie.

Protože v diskuzi článku Filosofie žádnou dohodu neregistruji a protože jsem původní autor překladem vzniklého článku "Filozofické poradenství", prosím o vrácení do podoby "Filozofické poradenství", dokud nebude jasným hlasováním prokázána vůle české Wikipedie upřednostňovat S před Z, k čemuž doufám nedojde. --Dan Polansky 07:52, 22. 6. 2008 (UTC)