Diskuse:Fakulta právnická Západočeské univerzity

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proděkan Eliáš[editovat zdroj]

Rezignoval. --Hustoles 22. 1. 2011, 12:35 (UTC)

Poslední úpravy[editovat zdroj]

přeneseno z Diskuse s wikipedistou:Harold#Fakulta právnická Západočeské univerzity --Harold (diskuse) 4. 4. 2012, 21:50 (UTC)

Je pravda, že jsem smazal některé zdrojované informace. 1) O studentu pátého ročníku a členu ODS Jiřím Fremrovi ...který dříve vešel ve známost v souvislosti s obviněním z těžkého ublížení na zdraví... Nezpochybňuji, že tento člověk tomuto vedení skutečně čelil, ovšem informace o tom, že byl jedním z hlavních aktérů studentských demonstrací na podporu fakultě je zcela nepravdivá a lživá. Autor tohoto výroku, Tomáš Schejbal, na jehož článek v Britských listech je zde odkazováno, je nejen znám svým zcela negativním postojem k Fakultě právnické, ale jako přítel wikipedisty jménem -Fext-, který zde na wikipedii i v civilním životě záměrně informuje o právnické fakultě negativně a lživě, je zcela nevěrohodný. 2)Rovněž mnou smazaná pasáž, podle které údajně ...vznikla tak otázka, zda je rozhodnutí ministra Dobeše nezpochybnitelné a tedy zda by studenti, kteří by své studium ukončili na této fakultě až po červenci 2012, vystudovali skutečně řádně a opravdu tak získali vysokoškolskou kvalifikaci. Podle předsedkyně Akreditační komise Dvořákové by jejich diplomy nemohly být platné.[21]... byla smazána zcela důvodně. Je pravda, že prof. Dvořáková jako právní laik tuto svou domněnku v pořadu České televize skutečně pronesla, ovšem obratem byla právníky upozorněna, že zákon se s touto situací standardně vypořádává a taková domněnka je mylná vzhledem k institutu správnosti úředního rozhodnutí. Viz např. zde, čas 17,00: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/167536-dobes-prodlouzil-akreditaci-plzenskym-pravum/

Výtku, že mnou přidaný text nebyl zdrojován uznávám a přikládám zdroj zde: http://fpr.zcu.cz/media/Press/ZCU_vyjadreni_na_MSMT_200212.pdf Plné vyjádření Fakulty právnické ke stanovisku AK není na internetu k dispozici, mohu ho pro ověření mnou uváděných informací přeposlat ve formátu PDF. S pozdravem 147.228.209.182 4. 4. 2012, 21:16 (UTC)

konec přenesené části

  1. „jako přítel wikipedisty jménem -Fext-, který zde na wikipedii i v civilním životě záměrně informuje o právnické fakultě negativně a lživě“ Probůh, jak na to ta anonymní IP adresa přišla? Zřejmě mě ztotožňuje s někým svým známým :-) Kdyby se podívala do historie, zjistila by, že informaci o Fremrovi jsem do článku nezanesl. Kromě toho, v ČR jsou i jiní právníci, než vzešlí z PrF ZČU, naštěstí :-) Přes určitou legraci, kterou z toho mám, bych i tak očekával omluvu.
  2. Otázka zákonnosti rozhodnutí ministra Dobeše (resp. ministerstva) evidnentně vznikla a kdybych tam napsal jen svůj odborný názor, tak jde o rozhodnutí naprosto nezákonné. A dříve nebo později to takto konstatuje i nějaký správní soud. Ale k tomu jsem se už vyjádřil na diskuzní stránce dotčené IP adresy. fext 4. 4. 2012, 22:08 (UTC)