Diskuse:Energetické byliny

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

výtěžnost[editovat zdroj]

Možná by bylo dobré do tabulky energetických bylin dodat energetickou výtěžnost (kolik Joule se získá z hektaru za rok, případně alespoň spalné teplo jednotlivých plodin). Jsou někde tu hodnoty? --Postrach 14:31, 19. 10. 2005 (UTC)

energie spalováním?[editovat zdroj]

Pokud se jedná o produkci energie spalováním, považoval bych za vhodné doplnit to do úvodní věty. Kf 14:53, 19. 10. 2005 (UTC)

spalné teplo[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že energie se z těch energetických plodin (pokud by nebyly nazvány energetickými, pak se samozřejmě o energii nemusíme bavit) v konečné fázi získá nějakým způsobem oxidace, je spalné teplo poměrně dobrou hodnotou. Pokud je mezi tím více kroků, jen se sníží celková účinnost procesu. Víc než spalné teplo se z těch bylin prostě nedostane. Proto je považuji za důležité.

výtěžnost na hektar[editovat zdroj]

Další užitečnou hodnotou by byl přepočet na výtěžnost ve stálém výkonu na hektar (kdyby se energie získaná sklizní z hektaru kontinuálně celý rok využívala, kolik by to bylo wattů). A samozřejmě také současné typické energetické nárokky na celý cyklus (orba, setí, sklizeň, doprava, sušení, skladování, zpracování, odklizení odpadu) - i když to se asi odhaduje špatně, ale zajímalo by mě, kolik z vyrobené energie to sežere zpátky. --Postrach 15:17, 19. 10. 2005 (UTC)

křídlatka japonská[editovat zdroj]

slyšel jsem cosi o stromu (snad podobnému vrbě) s názvem křídlatka japonská a další druhy, který se plánuje sklízet jako biomasa. ví o tom někdo víc? pokud je tomu tak, neměla by být taky tady? díkyHidalgo944 11:36, 13. 6. 2007 (UTC)