Diskuse:Elektroakustika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Doplním, včetně souvislosti na další pojmy

V článku je použit materiál (nebyl uveden) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2007122610004671.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.


Domnívám se, že šablona „Upravit“ zde nemá co dělat.[editovat zdroj]

  1. Elektroakustika je věda a další vysvětlování patří spíše do jednotlivých oborů, ne do definice této vědy, viz zdroje a akademický výklad vědy „NAZEV – PŘEDMĚT“, dále není co upravovat a vysvětlovat.
  2. Pokud však někdo ví, že do akademického výkladu vědy patří více, nech, text doplní a ozdrojuje.
  3. Stránku jsem založil právě proto, aby spojila AKUSTIKU a ELEKTRONIKU, ukázala na souvislosti, ale také na zpracování akustického signálu za pomocí elektroniky, tedy v elektrické podobě, nikoliv v akustické, viz chybná snaha o zpracování akustického signálu v Komprese dynamiky úvodní věta „Komprese dynamiky zvukového signálu“

--Federmann 14:33, 27. 12. 2007 (UTC)

Jde (kromě jiného) o formální úpravy. Vizte wikipedie:vzhled a styl. Ničím neuvedená kapitola o měničích trochu visí ve vzduchu. --Postrach 15:10, 27. 12. 2007 (UTC)


Elektroakustika v tomto článku je posud pojata velmi úzce, vždyť i základní osnova tohoto předmětu na VŠ obsahuje mnohem širší pojetí. Cituji :

Základné pojmy a charakteristiky zvukového kmitania. Zákonitosti vnímania zvuku sluchovým orgánom človeka. Vznik a vlastnosti rečového signálu. Vysielanie zvuku do neohraničeného priestoru a základy akustiky uzavretých priestorov. Základy teórie a konštrukcie zvukovodov. Elektromechanické a elektroakustické prvky a sústavy. Elektromechanické a elektroakustické meniče. Reproduktory. Ozvučnice reproduktorov. Reproduktorové sústavy. Elektroakustické prijímače. Mikrofóny. Základy spracovania a prenosu zvuku.

Pramen : http://voice.kemt.fei.tuke.sk/sk/obsah/vzdelavanie/kemt320ea/index.htm --88.100.160.22 15:33, 27. 12. 2007 (UTC)

Upravit se nemusí nutně týkat kvalit článku, ale prostě jen toho, že nesplňuje požadavky wikipedie. Doporucuji podivat se na v sablone odkazovane wp:vzhled a styl, jak uz rikal Postrach. --Vrba 16:19, 27. 12. 2007 (UTC)