Diskuse:Eduard Vojan

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (nebyl uveden) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2008071410049609.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Tento text pochází ze serveru http://zivotopisyonline.cz/ a jeho umístění na Wikipedii bylo povoleno jeho správcem

text zkopírován ze http://zivotopisyonline.cz/eduard-vojan-jeden-z-nejvetsich-ceskych-hercu/ -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 90.177.171.224 (diskuse)

Díky za upozornění, je to právě naopak. Text na Vámi odkazovaných stránkách vznikl okopírováním odsud. Článek na Wikipedii je starý tři roky, zatímco tam byl vložen teprve nedávno. Za chvíli napíšu autorovi upozornění. přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|) 08:18, 7. 7. 2008 (UTC)


tak jen malé doplnění od autora půodního textu: text byl původně na našem serveru http://web.archive.org/web/20041016103903/www.zivotynawebu.net/vojan.htm (tato verze pochází z roku 2004) - v roce 2005 jsme celý server převedli na http://zivotopisyonline a tento server jsme po třech letech začali opět plnit daty a honit zloděje (včetně wikipedie) - dejte prosím vše do pořádku, tj. buď text odstraňte nebo postupujte v souladu s autorským zákonem a uveďte, odkud text pochází, kdo je autorem (Marcel Kupka) a uveďte plný odkaz. Děkuji. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 90.177.171.224 (diskuse)

Děkuji za upozornění. Již jsem odpověděl na Váš e-mail. S pozdravem -- Mercy (|) 17:27, 7. 7. 2008 (UTC)

Měl bych dotaz ohledně původu Vojanovy matky. V článku je psáno, že její otec byl Josef Krejčí, původem z Volar. Pokud je mi známo, v České republice jsou pouze jedny Volary, ty na Šumavě, které byly v 19. století kompletně německé. Eduard Vojan se narodil roku 1853, takže jeho matka se musela narodit někdy v první polovině 19. století a její otec, Vojanův dědeček, Josef Krejčí musel přijít na svět někdy na počátku 19. či v samém závěru 18. století. I za předpokladu, že Vojanův dědeček z matčiny strany pocházel z původně české rodiny, pochybuji, že by se tato rodina v této době nepřizpůsobila zcela německému prostředí, které ji muselo ve Volarech obklopovat (Národní jednota pošumavská byla tehdy velmi vzdálenou budoucností). Zkrátka a dobře, pokud je v článku řečeno, že otec Vojanovy matky Josef Krejčí pocházel z Volar, nedokážu si představit, že se podepisoval jinak než jako Joseph Kreitschi a byl to sudeťák jak poleno. Má někdo bližší a konkrétnější údaje ohledně původu Vojanova dědečka?