Diskuse:Doktor přírodních věd

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Matrix Computations

Nejsem si jistá, jestli se RNDr. na přírodovědě ještě uděluje, spíš si myslím, že ne. Na matfyzu už se nedává. --212.24.150.227 13:19, 10. 9. 2006 (UTC)

Absolventi magisterských studijních programů, kteří získali akademický titul ”magistr”, mohou vykonat v téže oblasti studia státní rigorózní zkoušku, jejíž součástí je obhajoba rigorózní práce. ... Po jejím vykonání se udělují tyto akademické tituly: ... v oblasti přírodních věd ”doktor přírodních věd” (ve zkratce ”RNDr.” uváděné před jménem) ... § 46, odst. 5 zákona o VŠ --Zirland 13:27, 10. 9. 2006 (UTC)
Stále se, pokud vím, uděluje, i když jen na některých školách a v akademických kruzích není příliš ceněn. Někteří mu říkají malý doktorát (v porovnání s PhD.) a v podstatě se hodí jen těm, co dělaj PhD, rozhodnou se to vzdát a nechtěj své posgraduální studium zahodit zcela bez výsledku. 213.29.96.163 13:30, 10. 9. 2006 (UTC)


Včera jsem na PřF UK vyhrál diplom na titul RNDr., kde je napsáno - udělujeme titul "Rerum naturalium doctoris". Nejedná-li se pouze o skloňování slova "doctor" (latinou zase tak neoplývám - jako skladník ve šroubárně znám pouze "laudé, laudáré":), asi by chtělo heslo trochu poupravit. Na požádání pošlu scan (pawel.k_at_centrum.cz).

P.S. K onomu titulu - já ho(se) nenazývám "malý doktor" ale "půldoktor". :-)

P.S.2 Tuším, že naše úprava titulů vychází z té dojčlandské, protože, tuším, tam mají tuhle úroveň ve stejném znění (na některých konferencích a workshopech lze kromě PhD vybrat Doktor Dipl. nedo tak podobně).

Viz [1]. P.S. je dobré se podepisovat (4x tilda, viz [2]). Matrix Computations (diskuse) 30. 6. 2017, 12:31 (CEST)Odpovědět