Diskuse:DarkOrbit

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek obsahuje několik nejasností:

  • k čemu jsou brány α, β, γ, δ
  • co je Galaxy Gate
  • co jsou FEGy (že by Goliath plně naložený elitními předměty (koupenými za uridium), Full Elite Goliath? vypadá to tak)
  • co je MHH
  • taky to chce lépe vysvětlit rudy a přidat infobox

Znáte-li někdo odpovědi, napište sem nebo to rovnou opravte v článku. Děkuji --20. 7. 2011, 17:59 (UTC), Utar

Brány α, β, γ, δ jsou speciální brány které můžete získat v Materilizátoru,alfu postavíte za cca 40.000U,betu za cca 70.000U,gammu za cca 120.000U,deltu za cca 210.000U.V branách je deset vln.
V branách alfa,beta ,gamma
1.vlna 40 Streunerů(pomalý,velmi lehký)
2.vlna 40 Lordákií(rychlý,málo ubírá,dobrá mobilita)
3.vlna 40 Mordonů(velmi pomalý,hodně ubírá)
4.vlna 80 Saimonů(rychlý,dobrá mobilita)
5.vlna 20 Devolarií(pomalý,větší DMG)
6.vlna 80 Kristallinů(velmi rychlý,silné DMG,dobrá mobilita,chaotický let*-zde končí mnoho nezkušených pilotů)
7.vlna 20 Sibelonů(pomalý,velké DMG)
8.vlna 80 Sibelonitů(velmi rychlý,silné dmg,dobrá mobilita,chaotický let*)
9.vlna 17 Kristallonů(pomalý,EXTRÉMNÍ DMG,zdlouhavá a nudná vlna)
10.vlna 30 Protegitů(EXTRÉMNĚ RYCHLÝ,velké DMG,velmi chaotický let*,poslední a těžké kolo)
11. bonusová vlna,zde si jen vyzvednete odměnu a pak jdete na svou domovskou x-1
  • chaotický let-obtížné naklikávání
V bráně Alfa mají tyto NPC stejné vlastonosti jako normálně(doporučuji Goliath 15fl-3 a 15 nejlepších štítů,může být i flaxáč)
V bráně Beta jsou npc 2x silnější a odměna je 2x větší(doporučuji elitní výbavu)
V bráně Gamma jsou npc 3x silěnjší a odměna je 3x větší(nutnost elitní výbavy)
V deltě jsou NPC jiné
Galaxy Gate:Zde si můžete vyklikat munici,dílek do brány,atd. 1 klik zdrama máte denně,lze ho nalézt v bonusových boxech a také za 15 Paladia.

Dřívější rozdělení :

Flaxáč - hráč většinou s kreditovou výbavou včetně letounů flax.
FEG - (Full Elite Goliath)-31 LF-3, 15 G3N - 7900(pohon), 16-31 SG3N-BO2 (štíty),8 Iris (letoun)
SFEG - (Super Full Elite Goliath) 31 LF-3, 15 G3N - 7900(pohon), 16-31 SG3N-BO2(štíty) ,8 Iris (letoun) a ještě 50 Studijních bodů v profilu pilota.

Nynější rozdělení, rozdíl pouze ve výbavě SFEG: 31 LF-4, 15 G3N-7900, 16-36 SG3N-BO2, 8 IRIS + APIS + ZEUS (letouny), 50 Studijních bodů, všechny zbraně, letouny a štíty plně upgradované (lvl.16), PET (na maximálním levelu 15).

Mega Happy Hour,během této systémem generované akce máte ze všechny platby krom převodu 3x větší bonus v Uridiu
Rudy:Základní
Prometium,Endurium,Terbium
Z nich lze zušlechtit
  • Duranium a Prometid
    • z nich lze zušlechtit Promerium
      • A z promeria lze zušlechtit Seprom
--Tomd10 12. 8. 2011, 06:54 (UTC)
Děkuji za tolik podrobností, brzy je začlením do článku. --19. 8. 2011, 07:18 (UTC), Utar

Wikipedie není bezplatná reklamní plocha, Utare.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 24.42.79.153 (diskuse) 19. 1. 2012, 17:12‎ (CE(S)T)

Já vím. Můžeme tu diskutovat o tom, co tam má být a co ne, ale formulace 10 000 KČ by mělo pro začátek stačit tam podle mne nepatří. Co přesně se Vám nelíbí? --19. 1. 2012, 22:56 (UTC), Utar

Co se mi na stránce nelíbí[editovat zdroj]

Nelíbi se mi, že není objektivní, soustřeďujete se na to co se ve hře dá dělat a zamlčujete všechno negativní. Pokud se vám "10 000 KČ by mělo pro začátek stačit." nelíbí, příště to vynechám, ale lidem by mělo být jasné, že není možné na českých serverech v normálním čase, tedy po práci, nebo po škole hru hrát úspěšně zdarma a jedna tisícovka je před sestřelením nezachrání. Podle mé zkušenosti začátečník vydrží na x-2 mapě v uvedeném hracím čase asi 4 minuty. Na vině je neobvyklý systém, kdy hráči nemají zezačátku přístup k jiným začátečníkům, ale naopak až postupně s každým zvýšením úrovně získávají přístup k mapám se slabším protivníkem. Naprostá většina her se snaží aby hráči protivníka mohli nějakým způsobem porazit a staví proti sobě zhruba stejně silné hráče, v této hře je tomu naopak. Myslím, že by se lidé měli připravit, že jako slabí začátečníci budou postaveni proti nejsilnějším hráčům, a že nebudou moci dlouhý čas bojovat s hráčem kterého by mohli porazit. Většina lidí hraje tyto hry aby hráli proti jiným lidem a budou zklamáni když budou muset hrát měsíce jen proti NPC a před protihráči pouze utíkat. Na kolik by jste vybavení lodě která je schopná dostat se do bezpečí ze středu mapy když na ni začne střílet goliáš vybavený LF-4 odhadl vy?

Proč mi mažete ty ostatní editace? Netrvám na žádné konkrétní formulaci, ale lidé by měli vědět, že hra používá captcha, a nestačí to vyplnit jen jednou. Podle mé zkušenosti jde o nejvíce omezující faktor ve hře.

Ve hrách je obvyklé, že po zabití protivníka dostanou kořist. V DarkOrbit si pokud protivník měl logdisk musíte koupit klíč. Nic o tom nemáte.

Chat je v současné podobě nepoužitelný, zhruba polovina hráčů používá v přezdívce symboly které nejsou na klávesnici, takže je nemožné něco adresně napsat. Většina hráčů ho stejně nepoužívá, zabírá cennou plochu obrazovky. Pokud hráč chce spoluhráče upozornit, že na mapě je nebezpečný nepřítel, začne po něm střílet:D -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) ‎24.42.79.153 (diskuse) 20. 1. 2012, 19:04 (CE(S)T)

Ta editace byla vrácena, protože jste při přidávání textu zrušil veškeré formátování.
Ano, ten formát odemykání map je tochu podivný; pamatuji si na svůj první výlet na další mapu s mou novou Nostromo - přišel jsem o ni asi po dvaceti vteřinách a neměl jsem dost uridia na opravu. Velmi mne tehdy potěšilo, že mám zase začínat od Phoenixu.
Ale takhle to do článku napsat nelze. Počkejte, upravuji. --20. 1. 2012, 22:08 (UTC), Utar

Formátování bylo zrušeno tím, že jsem to okopíroval z historie stránky. Byl jsem si jistý, že mi to opět smažete, tak jsem neviděl důvot proč s tím ztrácet čas:) Když jsem své připomínky vložil poprvé, formátování zůstalo. Ale to nevadí, stránku jste o hodně vylepšil, a skoro všechny mé připomínky jste tam zapracoval, s vyjímkou toho, že se vám hra občas snaží prodat kořist protivníka kterého jste sestřelil, to ale není nejdůležitější. Já jsem měl tenkrát smůlu, zaůtočil jsem tenkrát na boss Devolarium, byl jsem zvědavý co z něj vypadne, až ho sestřelím a když jsem ho po půl hodině zdolal vypadla z něj místo ktořisti pirátská bedna, kterou jsem tenkrát viděl poprvé. Když jsem na ní cvaknul, vyzvali mě ať si za patnát stovek uri koupím klíč. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) ‎24.42.79.153 (diskuse) 26. 4. 2012, 20:03‎ (CE(S)T)

No jo no :D . Teď by podle mne článek potřeboval, aby přestal na reference používat fórum a našel si nějaký důvěryhodnější zdroj. Nevíte o nějakém použitelném? --26. 4. 2012, 21:19 (UTC), Utar (diskuse)

Bohužel, vše co jsem viděl bylo horší. Ale jako první bych dal odkaz na DakrOrbit bible http://cs.board.bigpoint.com/darkorbit/showthread.php?t=21926


HRA PRO HRÁČE A VÍCE BOTŮ

Po roce jsem hru znovu zkusil na různých serverech. Vypadá to, že hráči vyřešili problém s finanční náročností hry. Spíše než hra pro více hráčů je DarkOrbit hra pro hráče a více botů. Nejde o to, že je to nefér vůči hráčům kteří hrají poctivě, Jde o to, že na nižžších mapách je pro začínajícího hráče který má pomalou loď skoro nemožné vůbec něco střelit, NPC mají životnos několika vteřin. Nejhorší situace je na CZ3 tam je to asi 15 botů na 1 hráče. BigPoint na to reaguje tím, že na téma zakázal diskusi. Kdo oznámí botera, dostane ban:D

Hra mě tentokrát nenutila vyplňovat captcha, ale za to po straně obrazovky běží nepřetržitě reklama. Reklamní poutače jsou občas i přímo na vesmíré mapě. Pokud se vám podaří na ní kliknout, dostanete se na strnku firmy, zatímco vaše loď zůstává stále na mapě neovladatelná.

Vaše vesmírná loď je ve středu obrazovky, ale dostřelí o kousek dál než je vidět na obrazovce, NPC mají kratší dostřel, to znamená,že buď na sebe úmyslně necháte střílet, nebo NPC na které střílíte nevidíte.

Hra pečlivě zaznamenává nepodstané věci, jako přeměnu jedné rudy na druhou, ale kdo vás nebo vašeho peta sestřelil, se nedozvíte, hra zaznamená jen komu se připisují body za vaše sestřelení, to bývá ten kdo na vás první vystřelil, i pokud už byl mrtvý v dobu kdy jste byli sestřeleni. Hra pečlivě zaznamenává vaše příjmy a výdaje, ale chybí zůstatek, takže pokud si do hry pošlete pár tisíc a zdá se vám, že máte málo nemůžete to nijak zkontrolovat, protože nevíte kolik jste měli před tím.

Pokud do hry vrazíte peníze, můžete o ně snadno přijít, před časem hra např. změnila podmínky, dříva hráči mohli mít několik účtů, ale jednoho dne to BigPoint zakázal, všichni museli odsouhlasit, že mají jen jeden účet a kdo jich má víc budou mu smazány bez náhrady, text byl navíc v angličtině. pokud jste neklikli souhlasím s podmínkami, nemohli jste hrát.

DarkOrbit je spíše parodií než standartní hrou.Vždy když nejsem spokojen s nějakou hrou, hraji chvíli DarkOrbit abych si připoměl jak může být hra mizerná. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 68.173.228.65 (diskuse) 6. 6. 2013, 17:38‎ (CE(S)T)

To sice mohou být zajímavá zjištění, ale tady se raději vyjadřujte k tomu, jak vylepšit článek, ne hru samotnou. --10. 6. 2013, 16:32 (UTC), Utar (diskuse)

Vaše vesmírná loď je ve středu obrazovky, ale dostřelí při nejvyšším rozlišení k horní a dolní hraně klasického formátu obrazovky, při širokoúhlém formátu za horní a dolní hranu, NPC mají kratší dostřel, to znamená,že buď na sebe úmyslně necháte střílet, nebo NPC na které střílíte nevidíte.

Článek vylepšíte když tam necháte moje změny, pak je nebudu muset psát tady. Nepíši to sem, abych vylepšíl hru, ale proto abych lidi informoval o tom jaká hra je. Váš článek je v podstatě výtah z DarkOrbit Bible. To by měl být první odkaz. http://cs.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/darkorbit-bible-cz-otazky-a-odpovedi.278/ Pokud máte ve hře nějaké problémy, máte smůlu, přikládám ukázku jak je personál řeší. http://cs.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/herni-okno.46165/ Abych nebyl jen negativní, mapy plné botů a reklama po straně obrazovky jsou minulostí. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 24.193.229.70 (diskuse) 2. 4. 2014, 05:31‎ (CE(S)T)

Dobrý den, díky za váš zájem o článek. O jakých vašich změnách to ale mluvíte? Krom této diskuze má vaše IP adresa nyní jedinou editaci. Pokud jste provedl/a i editace z těch jiných IP adres, založte si zde účet, ať je jasné, které příspěvky jsou vaše (viz Nápověda:Jak se přihlásit). Článek upravujte, diskuzní příspěvky jiných účtů ale takto neměňte (viz Wikipedie:Diskusní stránka). Pokud editujete nebo vytvoříte článek, vězte, že ostatní jej budou editovat (viz Wikipedie:Vlastnění článků).
Pokuste se prosím zaměřit na to, jak vylepšit zdejší článek a ne na to, co je podle vás potřeba vylepšit na samotné hře. Děkuji. S pozdravem --2. 4. 2014, 05:55 (UTC), Utar (diskuse)