Diskuse:Clunyjská reforma

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele David.Zbiral v tématu „Poznámky ke zpracování v rámci projektu Studenti píší Wikipedii (2016)

Neměl by se článek spíše jmenovat Clunyjské reformy? --Podzemnik 17. 9. 2008, 09:49 (UTC)

Jde o zaužívaný název, myslím, že jako heslové slovo je lepší nechat Clunyjská reforma. David.Zbiral (diskuse) 20. 5. 2016, 14:11 (CEST)Odpovědět

Poznámky ke zpracování v rámci projektu Studenti píší Wikipedii (2016)[editovat zdroj]

Verze z dubna 2016[editovat zdroj]

  • Bylo by dobré použít v referencích citační šablony: otevřít referenci a tam zvolit Vložit šablonu, vybrat příslušnou šablonu (z většíny to zde bude Citace monografie) a vyplnit údaje do formuláře této šablony.
  • Stejně tak v seznamu literatury by bylo dobré užívat citační šablony.
  • U odkazů na literaturu bude třeba prohodit čísla stran a zkratku s.; "55 s." zvykově znamená, že kniha sama má 55 s., kdežto "s. 55" (nebo po tečce "S. 55." - tak to bude zde, protože jsou užívány tečky) znamená, že odkaz vede na 55. stranu. Toto se ovšem vyřeší samo užitím citačních šablon. Kolem pomlčky značící stránkový rozsah nepatří mezery.
  • Odkaz Kánon vede na rozcestník, ne běžný článek. Bude lepší odkázat přímo na konkrétní článek (s tím významem, v němž je zde slovo "kánon" použito).
  • "Přísně bylo zachováváno mlčení, proto se mniši mezi sebou dorozumívali výlučně posunky": prosím o ověření. Pochybné - byly časy, kdy se hovořit smělo (po obědě, na kapitule...).
  • "Například autoři Suchánek a Drška ve svém díle Církevní Dějiny uvádějí, že": doporučuji převést do reference, aby článek nezněl příliš jako seminární práce spíše než encyklopedické heslo.
  • Chybějící odkazy: Odilo z Cluny (Svatý Odilo), Hugo z Cluny, Odo z Cluny (u těchto tří včetně užití šablony Hlavní článek - což je vhodnější než jen vložení odkazu na první výskyt jména - a kontroly, zda si obsah odpovídá a zbytečně se nepřekrývá), dále refektář.
  • Bude zapotřebí promyslet Kategorie a Související články a tím posílit hypertextové propojení hesla s okolím; v případě potřeby poradí tutor.
  • Jinak je článek zpracován velmi dobře a již postačí zhodnotit zohlednění těchto úprav.

David.Zbiral (diskuse) 20. 5. 2016, 14:11 (CEST)Odpovědět