Diskuse:Botička

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nebyl by lepší název bez rozlišovače? Prostě Botička? Nahoru by se hodila šablona Různé významy odkazující na botu.--Byrnjolf 21. 9. 2010, 14:07 (UTC)

Připojuji se, lepší by byl název bez rozlišovače. Variantu "Botička (technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla)" jsem zavrhl. --Jvs 21. 9. 2010, 14:17 (UTC)


Až bude vyřešen název, možno vložit interwiki en:Wheel clamp. --Jvs 21. 9. 2010, 14:19 (UTC)

iw vloženy. Co se týče názvu, malá či dětská bota je natolik základním a primárním významem slova, že bych považoval za dost nevhodné, kdyby jeho místo obsadil napůl slangový přenesený význam. Název mi ideální nepřipadá, ale ten bez rozlišovače podle mého názoru lepší není. Googlem jsem našel nejčastěji výraz "botička na auto", ale ten je nepřesný, protože se botička používá běžně i na přívěsy. Také jsem našel výraz "bezpečnostní botička", ale ten vymezuje pouze některé z případů použití. --ŠJů 21. 9. 2010, 14:28 (UTC)
... no já bych vypustil tu předložku "na" - tedy Botička (vozidlo), stále je to trošku hrbaté a zdá se mi to i drobet v rozporu se zdejšími pravidly (IMHO nejjednodušší rozlišovač v závorce). Jinak ale pěkný a zajímavý článek, který tu chyběl. Pochvalné mručení z mé strany. Zdravím vespolek. MiroslavJosef 21. 9. 2010, 14:32 (UTC)
Ne, botička opravdu není druh vozidla, jak by takový název běžný uživatel chápal :-) To už spíš skákací boty.
Jinak díky za pochvalu. Ten článek je zatím úzce zaměřen na české reálie. Hodilo by se, kdyby ho nějaký dobrovolník rozšířil podle jinojazyčných verzí. --ŠJů 21. 9. 2010, 14:36 (UTC)